Васил Божков остава в ареста поне до 5 септември. Тогава

...
Васил Божков остава в ареста поне до 5 септември. Тогава
Коментари Харесай

Божков остава в ареста до 5 септември. Адвокатите му обжалват решението на съда

Васил Божков остава в ареста най-малко до 5 септември. Тогава Софийският апелативен съд би трябвало да реши дефинитивно дали на предприемача да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Адвокатите на обвинения решоха да апелират вчерашното решение на съда предприемачът да остане за непрекъснато в ареста. Става въпрос за обвиняването против Божков за закононарушения, свързани с хазартния му бизнес.

Съдът одобри, че няма заплаха Васил Божков да извърши ново закононарушение, само че може да се укрие.

В правосъдната зала от прокуратурата се чуха изказвания за бизнес връзка на Васил Божков с съветски жители, които са в санкционния лист на Европейски Съюз, като ръководителят на частната военна формация " Вагнер " - Евгений Пригожин и Аксей Гарбер, някогашен началник в " Роснефт ".

След като завърши съвещанието, Божков излезе с пост във Фейсбук, в който написа: " Правосъдие в България още няма. Има бухалки. Реформирани ".

Адвокатът на предприемача Георги Гатев изключва опцията прибирането на Васил Божков в България да е обвързвано със подписана договорка с някого, предава Нова телевизия.

" Няма никаква договорка. Това мога да ви го подсигурявам. Знам какви ограничения бяха подхванати за неговото идване в България, знам какви бяха аргументите и пречките той да не може да се върне навреме, знам какви молби е пускал, до кого ги е пускал, тъй че няма никакви сделки, това което го пишат ваши сътрудници в медии с някакви колаборации, подписана с избрани хора, политически сили, това са измислици. Ако беше по този начин, нямаше да бъде арестуван през вчерашния ден ", сподели Гатев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР