Васил Божков не може да играе на терена на реално

...
Васил Божков не може да играе на терена на реално
Коментари Харесай

Дайнов: Борисов направи груба грешка, че не свика избори миналата година, сега се влачи по корем

 Васил Божков не може да играе на терена на действително правораздаване. Това сподели за обзора на деня " Това е България “ на Радио " Фокус “ политологът проф. Евгений Дайнов. По думите му съгласно закона даващият рушвет е също толкоз подсъден, колкото и взимащият.

" Той е доста тежко афектиран и не търси правораздаване. Божков не разгласява документи към момента, тъй като знае, че и той ще получи присъда като даващ рушвет. Той желае да си отмъсти, като мощно уязви ръководещата върхушка в България, която се тресе всеки ден от кавги и влиза от скандал в скандал и от корупция в корупция. Очевидно Васил Божков е уверен, че в този миг може да й нанесе пагубен удар на чисто политическия терен – да я отслаби, да я обезкърви и да я изпрати в нокдаун “, изясни той.

Според проф. Евгений Дайнов ръководещата върхушка усеща заплаха от страна на Васил Божков. Закрилниците на ГЕРБ в пишещите среди са мобилизирани до обратен тласък, добави политологът. Божков или удря на сляпо, а може и да си е наел някой експерт, който да му каже по какъв начин се водят медийните войни. Според проф. Дайнов задачата на Божков е тотална дискредитация на Бойко Борисов и на най-приближените му, която да ги накара да бъдат в режим на непрекъснато оттегляне.

Ако в България имаше задоволително мощни демократични механизми, посредством които обществото да се пази, от дълго време щеше да има предварителни избори, означи още проф. Евгений Дайнов.

По думите му явно тези отслабени механизми са причина за огромната поддръжка към Божков във " Facebook “. Ако сработи хипотезата, че сега властта наподобява все по-слаба и объркана, могат да се появят всевъзможни политически планове, даже повече от 2-3, предвижда политологът.

Бойко Борисов направи груба неточност, че не свика избори предходната година и в този момент се влачи по стомах, заключи той.

Щом ръководещите по този начин се въртят в кръг, не се усещат удобно и стартират да изпускат топката, сподели още проф. Евгений Дайнов.

" Има някаква суматоха, не знам, за какво е тази суматоха. Някъде в своите закачки Божков им е дал някакво обръщение, от което те са изпаднали в суматоха. Не знам той какво има още да популяризира, и второто неразбираемо е, по какъв начин ще реагира ръководещата върхушка, която от завчера си гони опашката “, изясни той.

Проф. Евгений Дайнов разяснява още, че в идващите дни ще стане ясно, дали политическата поръчка на Божков има капацитет за развиване или ще остане просто анонс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР