Васил Божков е сам в килия в следствения арест на

...
Васил Божков е сам в килия в следствения арест на
Коментари Харесай

Божков е сам в килия в следствения арест, получи призовка за разпит днес

Васил Божков е самичък в килия в следствения арест на “Г. М. Димитров ”. Той е там към този момент три денонощия, откакто кацна у нас в петък, а в събота съдът го остави за непрекъснато в ареста.
Прочетете още
За да не скучае, предприемачът, евентуално чете книгите, останали от престоя на брачната половинка му Елена Динева, написа 24 часа. Тя беше арестувана през февруари 2020 година и лежа в ареста 8 месеца, колкото не е бил зад решетките без присъда никой от упрекнатите като членове на незаконната група, ръководена от Божков. Елена Динева по този начин и не се оплака обществено от изискванията в ареста, както го правеха Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Съдът я освободи с парична гаранция от 1 млн. лева 17 дни преди приключването на оптималния период на задържането от 8 месеца. Динева

По време на дългия си престой зад решетките близки ѝ занесли десетки томове литература, “колкото една библиотека ”, които след напускането тя оставила в следствения арест. Погрижила се и за по-добрата хигиена, откакто подала няколко тъжби поради хлебарките.

Междувременно Васил Божков е получил призовка за разпит от 13,00 часа през днешния ден, заяви Нова телевизия.

Бизнесменът е в ареста с решение на Софийския градски съд от събота, само че то не е дефинитивно. В понеделник юристът му Георги Гатев е внесъл тъжба против определението на Софийски градски съд и на 5 септември апелативният съд ще се произнесе дефинитивно.

Постоянният арест беше натрапен по така наречен хазартно дело за данъчни закононарушения, подкупи и пране на пари. Другите две каузи са така наречен престъпно - за подбуждане към три убийства и обезчестяване, и това за сбирката му от антики, конфискувани от вкъщи му и от офисите на компаниите му. По това дело предстоят експертизи за оценка на античните движимости. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР