Васил Божков е разследван за убийства, опит за убийство, изнасилвания

...
Васил Божков е разследван за убийства, опит за убийство, изнасилвания
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва: Божков ли поръча разстрела на хазартния бос Йордан Динов?

Васил Божков е разследван за убийства, опит за ликвидиране, изнасилвания и насила. От прокуратурата оповестиха, че материали по следствието на "хазартната спекулация " са отделени в ново досъдебно произвеждане.

Държавното обвиняване събира доказателства, че проведена незаконна група с присъединяване на Божков за осъществяване на тези закононарушения е съществувала от 2017 година.

Главният прокурор сподели, че убийствата са свързани с конкуренция в хазартния бизнес. Разпити на очевидци, както и доказателства конфискувани от парцели и офиси на Васил Божков, са дали съображение на проверяващите да стартират новото следствие за присъединяване в проведена незаконна група за убийства, опит за ликвидиране, изнасилвания и изнудване.

Иван Гешев, основен прокурор: В хода на това произвеждане се правят дейности по следствието по събиране на доказателства за доста закононарушения. Убийства и всевъзможни други закононарушения, които са свързани да кажем по този начин - съответно за убийствата - хазартна активност.

БНТ цитира и източници, съгласно които са изискани и материалите от следствието за покушението против Манол Велев, защото с
казината си той е бил директен съперник на Васил Божков.

В края на предходната година братята Цветомир и Боян Найденови алармираха неведнъж в свои изявленията, че Васил Божков ги е заплашвал непосредствено с думите "ще ви унищожавам дружно с Кирил Домусчиев като Манол Велев, Йордан Динов и Тони Наумов.

На 4 април 2012 година благоевградачнинът Йордан Динов бе убит в центъра на София. Няколко други неразкрити убийства на играчи на хазартния пазар също са във фокуса на проверяващите. Гешев разяснява още, че екстрадицията на Божков зависи напълно от Обединените арабски емирства, а прокуратурата изготвя документите, които би трябвало да изпрати на управляващите там.

Версиите за убийството на Йордан Динов бяха доста, само че още тогава се прокара и изказванието, че той може да е премахнат по поръчка на Васил Божков.

Цитираха се даже източници от следствието, съгласно които все още на разстрела си Динов отивал в действителност да се откупи. Имал среща с високопоставени предприемачи от обкръжението на хазартния необут, на които трябвало да съобщи парите, които носел със себе си.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР