Васил Божков е може би един от най-опасните българи в

...
Васил Божков е може би един от най-опасните българи в
Коментари Харесай

Васил Божков вече е разследван и за убийства, принуди и изнасилвания

Васил Божков " е може би един от най-опасните българи в историята след 89-а година ", съобщи основният прокурор Иван Гешев във вторник, когато прокуратурата " изненадващо " откри данни за купища закононарушения, вършени от хазартния необут и хипотетичната незаконна група, за чийто водач е апетитен. Срещу него към този момент има две каузи – с изключение на за неплащане на стотици милиони такси от хазарт, в този момент към този момент и за убийства, принуди и изнасилвания. Прокуратурата прикани всеки, който има информация по тези въпроси, да се обади на проверяващите. Бяха посочени телефони и обещана анонимност на очевидците.

" В хода на това произвеждане се правят дейности по следствието по събиране на доказателства за доста закононарушения. Убийства и всевъзможни други закононарушения, които са свързани да кажем по този начин - съответно за убийствата -
хазартна активност ", съобщи във вторник основният прокурор Иван Гешев от Брюксел, където е на посещаване.

Според източници на Българска национална телевизия са изискани и материалите от следствието за покушението против Манол Велев през 2007 година, защото с
казината си той е бил директен съперник на Васил Божков. Няколко други неразкрити убийства на играчи на хазартния пазар също са във фокуса на проверяващите.

От години

Второто дело против обвинения президент на " Нове холдинг " е за присъединяване в незаконна група, работила още от 2012 година, излиза наяве от известието на държавното обвиняване. Какво са правили прокурори и служители на реда 8 години, не се разбра, нито ще бъде ли търсена на някого отговорност, в случай че възможните следствия са били смачкани. В известието се загатва, че жертвите може и да не са си мълчали, за разлика от проверяващите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР