Васил Божков е бил галеник не само на ГЕРБ, но

...
Васил Божков е бил галеник не само на ГЕРБ, но
Коментари Харесай

Кадиев: Ако картинките на Божков са верни, той се е "отчел" на властта със 130 млн. лева

Васил Божков е бил любимец освен на ГЕРБ, само че и на Орешарски, и управляващите преди този момент. Тази теза застъпи в ефира на " Важното, казано на глас " по bTV Radio Георги Кадиев. По думите му предприемачът е бил под чадър от самото начало.

Днес обвиненият предприемач Васил Божков пусна обещаната " Истинска приказка " във " Facebook " под формата на комикси. " Всички прилики с действителни лица и събития не са инцидентни ", написа Божков за историята в картинки.
Истории в картинки: Васил Божков загатна, че е бил рекетиран поради лотарията си Бизнесменът стартира да споделя "Истинска приказка " в обществените мрежи
В приказката си Божков се връща към 2014 година и законодателни промени. В ефира на bTV Radio Кадиев изясни, че през 2013г. са направени законодателни промени, само че са изпуснати по нехайство лотарийните игри. Година по-късно той инициира промени, които да обложат
лотарията с 15% налог върху оборота. В пленарната зала обаче предлагането не е признато, а ГЕРБ предизвикват нови промени. Така се резервира опцията, дадена по времето на кабинета " Орешарски ", само че с гласовете на ГЕРБ - " операторите " на хазартни игри " да си избират " какви такси да заплащат.

В серията картинки Божков загатва, че е плащал 20% от облагата от " Национална
лотария " под формата на рушвет, с цел да може тя да се полза по друг метод. В тази връзка Кадиев пресметна, че в случай че изказванията са правилни, това значи, че предприемачът е отчел на ръководещите 130 млн.лева за последните 5 години.

Чуйте цялото изявление в звуковия файл:

Your browser does not support the audio element.

Той разяснява още, че евентуално сега Божков прави опит да подписа договорка с властта, с цел да няма последици за него. Според него с цел да се стигне до сегашната обстановка, на Божков би трябвало да му е бил пожелан по-висок %. След като той не се е съгласил, те са му споделили: Добре, тогава ще вземем 100%, добави Кадиев.
Георги Кадиев се разпозна в една от карикатурите на Божков Бившият зам.-министър на финансите разяснява, че с изявленията си в обществената мрежа Божков търси договорка с Борисов
Бившият зам.-министър на финансите разяснява още, че съжалява за протичащото се в министерството. По думите му е невероятно министърът да не е знаел какво се случва в държавната комисия по
хазарта или да не е забелязал неналичието на 700 млн.лв доходи в бюджета. Кадиев добави, че няма пояснение за какво прокуратурата не демонстрира интерес към протичащото се.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР