Васил Божков добре осъзнаваше, че когато дойде в България, евентуално,

...
Васил Божков добре осъзнаваше, че когато дойде в България, евентуално,
Коментари Харесай

Адвокат: Завръщането на Божков и убийството на Алексей Петров нямат общо

" Васил Божков добре осъзнаваше, че когато пристигна в България, вероятно, ще му бъде наложена мярка за неотклонение или задържане. "

Това съобщи пред Нова тв през днешния ден един от юристите му Георги Гатев.

Завръщането на бизнесмена и убийството на Алексей Петров нямат общо, посочи той.

На въпрос дали клиентът му ще свидетелства против някогашния министър председател Бойко Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов, Гатев сподели:

„ Още доста от дълго време възнамеряваше да се върне в България. Това, че желае да свидетелства, не означаваше, че ще отпаднат обвиняванията му. Той добре осъзнаваше, че когато пристигна в България, вероятно, ще му бъде наложена мярка за неотклонение или задържане.

Това не беше единствената причина да се върне ”.

Дали в последна сметка Божков ще повтори публично пред проверяващите изказванията си за подкупите, които е давал, към момента не ясно. Гатев посочи, че има призовки за разпит, които обаче били съобразени с развиването на делото, по което сега е арестуван.

" Божков не признава нито едно от обвиняванията, повдигнати против него ", разяснява отбраната на предприемача.

Той разяснява и изнесените данни, че Божков е комуникирал с лидера на наемниците от „ Вагнер ” Евгений Пригожин.

„ Тази информация, която беше изнесена от прокурора, няма нищо общо с делото, което сега се преглежда. По него няма обстоятелства и условия, които навеждат до някакви връзки с задгранични лица ”, добави Гатев.

„ Възможно е да има такава информация, не го отхвърлям, само че зависи каква е същността на тези диалози, в какво се състои тази връзка ”, уточни отбраната на Божков.

„ Това са нови условия, които не сме коментирали. След като прокуратурата твърди, че има такива връзки, приказва се за съмнителни покупко-продажби, вероятно за осъществени закононарушения, за какво до момента не е повдигнато обвиняване, Божков е обвинен от 2020 година Това нещо до момента не е направено, тъй като в тази информация няма никакви данни за закононарушение, осъществено от негова страна ”, безапелационен е юристът. 

По думите му с изнасянето на тази информация прокурорът е целял да компрометира клиента му.

" След някои събития, свързани със правосъдната власт, той предприе действие за връщането си в страната, когато прецени, че нещата в България се поменят в положителния смисъл. Още повече, когато прекратиха едно от наказателите каузи против него за закононарушение против страната - организиране и финансиране на митингите у нас през 2020 година ", уточни юристът на Божков.

По думите на Гатев едва неотдавна Божков е получил позволение от управляващите в Дубай да напусне страната, където беше през последните над 3 години.

Адвокатът на Васил Божков посочи, че в кориците на делото в действителност има показания на някогашната шефка на Комисията по хазарта Мария Филипова, която твърди, че бизнесменът се е опитал да я изнасили. Случаят бил отпреди 3 години, а обвиняване не е повдигнато.

Според Гатев постоянният арест, натрапен на Божков, е с наказателна цел, а не е нужда. 
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР