Васил Бачев вече е в лагера на мъжкия национален отбор

...
Васил Бачев вече е в лагера на мъжкия национален отбор
Коментари Харесай

Бачев вече тренира с баскетболните национали в Панагюрище, Стоилов и Костадинов ще се присъединят утре

Васил Бачев към този момент е в лагера на мъжкия народен тим на България по баскетбол и тренира с отбора, воден от Росен Барчовски.

Отборът се готви към този момент няколко дни в Панагюрище като му следва присъединяване в интернационален другарски шампионат в Пардубице, Чехия с дуели против домакина и Хърватия.

Мачовете са част от подготовката за предварителните квалификации за Евробаскет 2025 против Кипър и Румъния на 25 и 28 август. Двубоите в Самоков пък ще са генерална подготовка за присъединяване на българския отбор на Евробаскет 2022 в Тбилиси, Грузия и Берлин, Германия.

В момента 11 играчи се готвят под управлението на Барчовски и помощниците му Димитър Ангелов, Георги Давидов и Васил Христов.

Бачев пристигна със забавяне в лагера поради заболяване. В отбора по неотложност бе извикан Венцислав Петков. Утре към тима се чака да се причислят получилите малко отмора след Европейското състезание за младежи до 20-годишна възраст Емил Стоилов и Константин Костадинов. Двамата играха в Тбилиси под управлението на Георги Младенов, като „ младите лъвове “ приключиха на 7 място.

До края на другата седмица в лагера ще се чакат и центърът Дейвид Кравиш, плеймейкърът Дий Бост и Александър Везенков.

Контузия стопира от тренировки крилото Йордан Минчев. Той получи контузия в последния мач на националите – квалификацията за международното състезание през 2023 година против Босна и Херцеговина и оттогава е на специфична рехабилитация.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР