Вашият iPhone много скоро може да заговори със собствения ви

...
Вашият iPhone много скоро може да заговори със собствения ви
Коментари Харесай

iPhone скоро ще може да проговори със собствения ви глас

Вашият iPhone доста скоро може да заприказва със личния ви глас и на процедура да приказва вместо вас. Apple разкри нова функционалност за устройствата си, която планува iPhone и iPad да генерират цифрови копия на гласа на потребителите.

Функцията " Personal Voice " (личен глас) се чака да бъде част от операционната система iOS 17 и ще работи дружно с услугата " Live Speech ". Това ще разреши на потребителите да записват гласа си и по-късно да гласовите данни ще могат да се употребяват при въвеждането на известия или бележки в телефона, които устройството да чете на глас.

За целтаiPhone ще изиска от тях да прочетат и запишат като аудио случаен набор от фрази за към 15 минути. След това потребителите ще могат да вкарват текстови известия на своето устройство, които да бъдат прочетени с тяхното звучене.

Персоналният глас ще се основава локално, а не посредством облак, което да отбрани правата на клиентите и да подсигурява неприкосновеността на персоналния живот.

Устройството е предопределено за хора, които страдат от избрани болести, свързани със загуба на способността на говорене. Очаква се функционалността да бъде пусната по-късно тази година и ще се предлага гратис като част от актуализацията на софтуера на Apple.

Тя е единствено една от няколко нови принадлежности, които компанията ще предложи на своите консуматори. Скоро те ще могат да употребяват и така наречен " Point and Seak " - да насочат пръста си към нещо с текст пред камерата и приложението да го прочете. Функцията обаче ще работи единствено на устройства на Apple с вграден LIDAR датчик.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР