Вашите хормони се променят и това е нормално. При жени

...
Вашите хормони се променят и това е нормално. При жени
Коментари Харесай

Внимание, тези 12 признаци показват, че нещо с хормоните ви не е наред! Имате ли ги?

Вашите хормони се трансформират и това е обикновено. При дами преди и по време на менструация, по време на бременност или след менопаузата, равнището на хормоните се трансформира. Въпреки това, приемането на избрани медикаменти или здравословни проблеми може да трансформират салдото на хормоните ви.

Но по какъв начин да разберем, че нещо не е наред? Ето 12 признаци за това:

Нередовна менструация
Като предписание женския менструален цикъл е на се появява в интервал от 21 до 35 дни. Ако имате нередовна менструация, която не се появява в границите на няколко месеца, може да имате прекалено много или прекомерно малко хормон прогестерон и естроген. Ако това се случи и сте на възраст сред 40-50 години, повода за това събитие може да бъде в пременопаузата - интервалът преди настъпването на менопаузата. Също по този начин, нередовната менструация може да приказва и за някои здравословни проблеми, като синдром на поликистозните яйчници. Консултирате с доктор ако имате подобен проблем.

Проблеми със съня
Ако не се наспивате или имате проблеми със съня, хормоните ви може да са отговорни. Прогестеронът - хормон, създаван от вашите яйчници, може да повлияе на качеството на съня ви. Ако равнището му се намали, може да ви е мъчно да заспите. Ниският естроген може да аргументи и нощно изпотяване или горещи талази.

Проблеми с кожата
Проблемите с кожата преди и по време на менструацията са естествени. Но обривите по кожата, когато се появяват и не сте в менструалнен цикъл, може да са симптом на проблеми с хормоните. Излишъкът от андроген, мъжки хормони, които ги има и при дамите, могат да причинят проблеми с мастните жлези. Андрогените също засягат кожните кафези към косата, а това може да докара до поява на акне.

Проблеми с паметта
Експертите не са сигурни тъкмо по какъв начин хормоните засягат мозъка ни, обаче резултатът на естроген и прогестерон върху паметта е добре прочут. Някои специалисти са уверени, че естрогенът може да повлияе на положението на невротрансмитерите (мозъчни вещества). Проблемите с вниманието и паметта са изключително изразени по време на пременопаузата и менопаузата. Тези проблеми обаче също може да бъдат признаци на заболяване на щитовидната жлеза.

Проблеми със стомаха
Червата реагират на равнището на естроген и прогестерон. Когато тези хормони са над или под естественото равнище, могат да зародят проблеми с храносмилането. Ето за какво може да възникне диария, коремна болежка, отичане, гадене или утежняване на общото положение по време на менструацията.

Постоянна отмалялост
Чувствате ли се изтощени от самото начало? Умората е един от най-честите признаци на хормонален дисбаланс. Излишъкът от прогестерон може да аргументи унесеност. Също по този начин умората и сънливостта могат да бъдат породени от проблеми с щитовидната жлеза.

Останалите 6 признаци четете в най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР