Вашите електронни устройства може да ви алармират в сряда следобед

...
Вашите електронни устройства може да ви алармират в сряда следобед
Коментари Харесай

Тест за спешно предупреждение ще прозвучи на 4 октомври на всички мобилни телефони, телевизори и радиостанции в САЩ. Ето какво да очаквате.

Вашите електронни устройства може да ви сигнализират в сряда следобяд — само че има причина за това.

Национален тест на федералната система за незабавно предизвестие ще бъде излъчен на към 14:20ч. EDT до мобилни телефони, тв приемници и радиостанции в Съединените щати почти по същото време. Повечето американци с безжични клетъчни устройства ще получат незабавно предупредително известие, както и множеството, чиито тв приемници или радиостанции са включени, когато се организира пробата.

Какво е незабавно предизвестие?

Федералната изключителна обстановка Агенцията за ръководство ще организира теста в сряда в съгласуваност с Федералната комисия по връзките. Съобщенията за незабавни предизвестия, които съставляват теста, са разграничени на две групи - Системата за незабавно предизвестие (EAS) за радиостанции и тв приемници и Безжичните вести за незабавни случаи (WEA) за безжични телефони - макар че и двете са планувани да се случват едновременно.

Система за незабавно предизвестие. Шест предходни теста бяха извършени през годините сред ноември 2011 година и август 2021 година Това ще бъде третият народен тест на безжични сигнали и вторият народен тест, излъчен на всички мобилни телефони, се споделя в изказване на FEMA.

Тъй като тестванията за безжично предизвестие се изпращат на телефони, тестванията на системата за незабавно предизвестие ще бъдат изпращани на малките екрани и радиостанции.

„ С комбинацията вие ще хванете необятен кръг от хора “, сподели Джоузеф Трейнър, главен член на факултета в Центъра за проучване на бедствия към Университета на Делауеър, който учи дизайна на системите за предизвестие при бедствия и по какъв начин работят, със специфичен фокус върху мобилните системи за предизвестие и интелигентните системи за предизвестие. Trainor е работил с държавни организации и преди, в Съединени американски щати и в чужбина, за създаване на техните системи и процедури за предизвестие при незабавни случаи.

„ Знаем, че те са ефикасни системи “, сподели Трейнър пред CBS News. „ Както всяка система, има мощни и слаби страни. Колко признака можете да употребявате, какъв брой можете да предавате, какъв брой бързо можете да го извадите. Всяка система има ограничавания и по тази причина споделяме на хората, когато даваме препоръки за създаване на системи за предизвестие, в никакъв случай не желаете да разчитате единствено на едно нещо. "

Как ще работи безжичният тест?

Безжичната част от теста ще бъде стартирана посредством интегрираната система за публично предизвестие и предизвестие на FEMA, която организацията разказва като „ централизирана интернет основана система, управлявана от FEMA, която разрешава на управляващите да изпращат удостоверени незабавни известия до обществеността посредством голям брой информационни мрежи “. Той ще се управлява благодарение на код, изпратен до мобилни телефони, съгласно FEMA.

Безжичните сигнали се основават от упълномощени федерални, щатски, локални, племенни и териториални държавни организации и се изпращат до участващите безжични снабдители посредством интегрираната общност на FEMA Система за предизвестие и предизвестие, платформа, която сплотява национални системи за предизвестие за редица медии и разрешава на чиновниците да изпращат бързо удостоверени незабавни известия до обществеността посредством голям брой информационни мрежи, в това число телевизия, телефон и радио.

Доставчиците на безжична връзка, които вземат участие в интегрираната обществена система, по-късно изпращат предизвестия от клетъчни кули до съвместими телефони в географски ориентирани зони.

„ Идеята е, че всички тези системи се пробват да работим дружно, с цел да разпространим информацията по допустимо най-вече способи до точните хора “, сподели Трейнър пред CBS News. „ Така че хората да разполагат с информацията, с цел да създадат добър избор по отношение на рисковете към тях. “

Трейнър означи, че проучванията на безжичните сигнали, като текстови известия, демонстрират, че те нормално са „ доста положителни в привличането на вниманието на хората “.

„ Когато мобилният ви телефон издава звук, вие гледате “, сподели той.

Колко време е пробата за незабавно предизвестие?

Клетъчните кули ще излъчват теста за незабавно предизвестие в продължение на 30 минути, започвайки почти в 14:20 ч. EDT в сряда. През този половин час безжичните телефони, които са включени и съвместими с предизвестията, би трябвало да получат тестово известие, стига да се намират в избран обсег на дейна клетъчна кула и техният безжичен снабдител взе участие в националната система за предизвестие. Някои по-стари устройства може да не са съвместими.

Хората, които получат тестовия сигнал на телефоните си, ще видят известие, което гласи: „ ТОВА Е ТЕСТ на Националната безжична система за незабавно предизвестие. Не е належащо деяние. “

Предупреждението ще бъде преведено автоматизирано, когато се появи на мобилни телефони, където езиковите настройки са заложени на испански. Това известие ще гласи: „ ESTA ES UNA PRUEBA del Sistema Nacional de Alerta de Emergencia. No se necesita acción. “

За да направи безжичния тест по-достъпен за хора с увреждания, сигналите са „ съпроводени от неповторим звук и осцилация “, съгласно FEMA.

Възможно ли е да се откажете от безжичния тест?

Хората могат да изберат да не получават избрани незабавни предупредителни известия на своите мобилни телефони от локалните управляващи, или в някои случаи просто решете дали да се абонирате или не за съответен набор от незабавни сигнали, оповестени от избрана организация. От друга страна, не е допустимо да се откажете от идния тест на националната система за безжично предизвестие.

Всички съществени безжични снабдители вземат участие в системата за безжично предизвестие на FEMA. Така че множеството хора, чиито мобилни телефони са включени и се намират в обсега на дейна клетъчна кула по време на теста, би трябвало да получат известие, сподели организацията.

„ Част от повода системата да работи по този начин, както работи, е, че мобилният телефон има способността да улавя предавани сигнали “, сподели Трейнър. Той означи, че интегрираната система за публично предизвестие разчита на технология за лъчение, която трансферира информация за изключителни обстановки към кулите за клетъчни телефони и всяка от тези кули по-късно излъчва информацията към безжичните устройства, които са географски в нейния обхват.

FEMA's идният тест неотдавна предизвика вълна от тайни теории онлайн, които не се основават на действителността и показват неправилно по какъв начин работи технологията.

Как ще работи пробата за тв приемници и радиостанции?

Извънредната обстановка Тестът на системата за предизвестие е плануван да започва по едно и също време с безжичната част, само че ще продължи единствено една минута.

Когато се започва, пробата ще прекъсне постоянното телевизионно и радио програмиране, без значение кой канал гледате или коя станция сте настроили, с цел да излъчи известие, което споделя: „ Това е общонационално тест на системата за незабавно предизвестие, публикуван от Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки, обхващащ Съединените щати от 14:20 до 14:50 часа ET. Това е единствено тест. Не се изискват дейности от страна на обществеността. "

< p> Предстоящият тест на системата за незабавно предизвестие " ще бъде сходен на постоянните месечни тестови известия на EAS, с които обществеността е осведомена ", сподели FEMA.

Защо се тества системата за предизвестие?

От 2015 година федералният закон задължава FEMA да тества интегрираната система за публично предизвестие и предизвестие най-малко един път на всеки три години и тези проби могат да включват системата за незабавно предизвестие, безжичната система за предизвестие и други сигнали и предизвестия.

Тестът в сряда ще оцени софтуерните благоприятни условия на националната система за предизвестие за постигане и информиране на допустимо най-вече хора при положение на необятно публикувана изключителна обстановка. Резервна дата сряда, 11 октомври, ще се трансформира в дата на теста, в случай че други изключителни обстановки, като рисково време, попречат да продължи, както е планувано на 4 октомври. 

„ Ако в даден миг пристигна времето че би трябвало да сложим безжичен незабавен сигнал за цялата нация, за някои в действителност съществени, пагубни събития, опцията да изпращаме известия на дребни места, по-малки окръзи, по-малки географски области, не е същото като да имаме потенциала да ги разпространяваме известия в цялата система ", изясни Трейнър. „ Така че една от аргументите да извършите нещо сходно е да тествате софтуерните ограничавания на системата, с цел да се уверите, че е налична по този метод. “

Тестът може също да помогне за повишение на публичната информираност за това какво да вършиме при национална изключителна обстановка, сходно на методите, по които провеждането на противопожарна подготовка в офис постройка или учебно заведение оказва помощ да се срещнат хората с процеса на евакуация.

„ Когато пристигна подобен сигнал, това кара хората да се питат: „ Какво е това? Какво върша тук? “, сподели Трейнър. „ И има натурален развой за хората, когато става въпрос за предизвестия, ние от време на време го назоваваме мелене, където те би трябвало да го обработят, да схванат какво се случва и да решат дали ще създадат нещо., „ Какво е това нещо? Истинско ли е? “

Излагането на проби за незабавно предизвестие може да приготви хората да работят бързо при положение на същинска изключителна обстановка, добави той.

“ Системите за предизвестие и системите за предизвестие, те ви оказват помощ да започнете “, продължи Трейнър. „ Но има човешки развой на взимане на решения и в случай че за първи път виждате подобен в действително събитие, ще ви отнеме повече време, с цел да разберете какво е то и да получите информацията, от която се нуждаете, и да я обработите, с цел да да можете да вземате решения. "

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР