Вашингтон заяви пред Европейския съюз, че не трябва да очаква

...
Вашингтон заяви пред Европейския съюз, че не трябва да очаква
Коментари Харесай

САЩ обясни на ЕС да не очаква скоро доставки на американски AstraZeneca

Вашингтон съобщи пред Европейския съюз , че не би трябвало да чака скоро да получи ваксини AstraZeneca COVID-19, създадени в Съединени американски щати , оповестиха двама източници от Европейски Съюз в четвъртък, като нов удар върху доставките за съюза , оповестява " Ройтерс ".

Посланието на Съединени американски щати може да усложни проектите за имунизация в 27-членния блок , който се бори от януари със закъснения в доставките от производителите на ваксини. " Съединени американски щати ни споделиха, че няма метод да доставят имунизациите AstraZeneca до Европейски Съюз ", съобщи върховен чиновник, директно участващ в договарянията ЕС-САЩ.

AstraZeneca сподели на Европейски Съюз по-рано тази година, че ще понижи доставките си през второто тримесечие най-малко на половина до по-малко от 90 милиона дози, след по-голямо понижение през първите три месеца на годината. По-късно обаче AstraZeneca предложи отчасти да запълни доставките с ваксини, създадени отвън Европа, в това число в Съединени американски щати .
 Разногласия сред Европейски Съюз и Британия за AstraZeneca демонстрират акция за увреждане на репутацията на имунизацията
Разногласия сред Европейски Съюз и Британия за AstraZeneca демонстрират акция за увреждане на репутацията на имунизацията

Ваксината изостава от Pfizer и Moderna в Европа

Високопоставен посланик от Европейски Съюз съобщи, че Европейската комисия е споделила на дипломатите на страните членки на среща в Брюксел в сряда, че блокът не би трябвало да чака експорт от Съединени американски щати " в този миг ".

" По принцип обстановката е такава, че всеки експорт е сложен, само че има подготвеност за диалози ", сподели дипломатът.

Не е известно от какво зависи износа. Не е ясно дали AstraZeneca създава доста ваксини в Съединени американски щати или дали Съединени американски щати ще ползват ограничаващи ограничения за търговията . Ваксината на AstraZeneca към момента не е утвърдена за приложимост в Съединените щати.

Ходът идва, откакто, до момента в който проверява гибел от нарушавания на коагулацията и белодробна емболия.

Запитан за договарянията за ваксини със Съединени американски щати , представителят на Европейската комисия Ерик Мамер сподели в четвъртък: " Каквато и да е правната обстановка в Съединените щати, ние желаеме да работим на място със Съединени американски щати, с цел да запазим отворени веригите за доставки. "

" Няма да даваме подробна информация за полемиките, които се водят с нашите американски сътрудници . "
 Италия и Норвегия също преустановиха потреблението на проблематичната партида на AstraZeneca
Италия и Норвегия също преустановиха потреблението на проблематичната партида на AstraZeneca

След като Дания стори същото по-рано през днешния ден

Но представителят на Европейски Съюз не отговори на съответни въпроси по отношение на възможен ход на износа от Съединените щати.

Позицията на Съединени американски щати може да заплаши опитите на AstraZeneca да обезпечи доставките до договорното си обвързване с Европейски Съюз от 180 милиона дози през второто тримесечие.

Американският президент Джо Байдън съобщи в сряда, че държавното управление на Съединени американски щати първо ще имунизира американците против COVID-19, само че всеки остатък ще бъде споделен със света.

Ваксините COVID-19 на AstraZeneca се създават в Съединените щати в цех покрай Балтимор , ръководен от Catalent, който е вписан в контракта за доставка на Европейски Съюз с AstraZeneca като " място за аварийно доставяне " и е позволен от регулатора на Европейски Съюз за медикаменти като производител.

Миналата седмица ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се обади с Байдън , последвана тази седмица от среща сред европейския комисар по промишлеността Тиери Бретън и координатора за реакция на Белия дом за COVID-19 Джефри Зиенц.

И в двата диалога са разисквани имунизациите, според изказвания на Европейски Съюз, оповестени по-късно. Преговорите със Съединени американски щати за имунизациите не престават , като се чака нови диалози тази седмица, разяснява представител на Европейски Съюз.
 Европейска комисия удължава до юни механизма за бистрота и позволения за експорт на ваксини
Европейска комисия удължава до юни механизма за бистрота и позволения за експорт на ваксини

Тази мярка е целенасочена, пропорционална, транспарантна и краткотрайна

AstraZeneca изясни и че може да обезпечи спомагателни дози за Европейски Съюз от Индия . Понастоящем регулаторните органи на Европейски Съюз преглеждат индустриалния обект на имунизациите.

Но различен представител на Европейски Съюз съобщи в четвъртък, че одитният развой е " комплициран ", защото би трябвало да се позволи както мястото, по този начин и веществата, употребявани за производството на ваксини.

Съединени американски щати също са част от индустриалната мрежа за ваксини Johnson & Johnson , които би трябвало да се употребяват в Европейски Съюз , защото според контракта сред Европейски Съюз и J&J имунизациите, създадени в Холандия, би трябвало да бъдат бутилирани в Съединени американски щати.

Източниците не загатват евентуални трудности в Съединени американски щати при доставката на ваксини J&J до Европейски Съюз , само че няколко европейски дипломати обявиха, че са загрижени за производството на J&J .

, които могат да усложнят проектите за доставка на 55 милиона дози от имунизацията през второто тримесечие на годината.

J&J възнамерява да стартира да доставя Европейски Съюз през април . Тяхната ваксина беше по медикаментите за приложимост в Европейски Съюз.
 Фон дер Лайен: 100 милиона дози ваксини на месец в Европейски Съюз от април
Фон дер Лайен: 100 милиона дози ваксини на месец в Европейски Съюз от април

Това би означавало 20 млн. дози на месец за Германия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР