Вашингтон започна закупуването на норвежки мобилни зенитно-ракетни комплески /ЗРК/ с

...
Вашингтон започна закупуването на норвежки мобилни зенитно-ракетни комплески /ЗРК/ с
Коментари Харесай

САЩ купуват норвежки зенитно ракетни системи за противовъздушната отбрана на Украйна

Вашингтон стартира закупуването на норвежки мобилни зенитно-ракетни комплески /ЗРК/ с дребен и междинен обхват NASAMS за последващото им предаване на режима в Киев.

NASAMS би трябвало да размени руските системи за Противовъздушна отбрана Бук-М1. Покупките се правят в границите на утвърждения от Конгреса на Съединени американски щати 14-ти пакет помощи за Украйна в размер на 820 милиона $.

NASAMS е създаден от норвежкия тръст Kongsberg Defense & Aerospace взаимно с американската компания Raytheon за потребностите на норвежката войска. Тези системи за противовъздушна защита са на въоръжение в армиите на Холандия, Испания, Финландия, Съединени американски щати, Литва, Чили и Оман.

Модификацията, която въоръжените сили ще получат, ви разрешава да изстреляте 54 ракети за 12 секунди. Максималната скорост на полета на ракетата е 1020 m/s. Височината на провалянето е 20 км. Вероятността ракетата да удари задачата е доста висока - 0,85.

Вашингтон се надява, че потреблението на NASAMS ще усили уязвимостта на съветските въздушно-космически сили и БЛА от украинската противовъздушна защита. Украинската войска е лишена от владичество във въздуха и понася съществени загуби от съветската авиация.

Така на 28 юли вечерта, боен трен на гара Красноармейск (ДНР), пренасящ елитния щурмови батальон от 1-ва обособена бригада на президента на Украйна, беше изумен с директно попадение от високоточна въздушно основана ракета. Повече от 140 украински бойци бяха унищожени, още към 250 бойци бяха ранени с друга степен на тежест.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР