Вашингтон за пореден път скастри мечтите на България да получи

...
Вашингтон за пореден път скастри мечтите на България да получи
Коментари Харесай

Вашингтон пак ни отряза за падане на визите


Вашингтон за следващ път скастри фантазиите на България да получи безвизов режим със Съединени американски щати. Това стана ясно от думите на американския дипломат у нас Ерик Рубин. Причините за отхвърли към този момент да получим либерализация на режима за посещаване в Съединени американски щати са, че страната ни към момента не дава отговор на изискванията за отпадане на входните документи. "България не покрива условията за отпадане на визите”, съобщи пред Нова телевизия Рубин.

"Честно казано, България не покрива условията. Най-важният аршин е хората, на които се отхвърля виза, да са доста малко. Трябва и да се сведат до най-малко тези, които остават незаконно в Съединени американски щати, откакто са взели виза. Не желая да ви подведа с заричане, че визите ще паднат скоро, само че аз и хората от посолството поставяме доста старания това да се случи”, изясни още той.

Въпреки това обаче Рубин даде вяра, че това някой ден ще се случи и изрази персонално мнение, че визите за българските жители би трябвало да бъдат отстранени. "Ако зависеше от мен, визите щяха да отпаднат незабавно. Съгласен съм, че това е значимото нещо за българите”, съобщи още американският дипломат.

"Даваме си сметка, че кандидатстването за визи е скъпо, че лишава време и изключително за хората, които не живеят в София, това си е огромно предизвикателство. Но си имаме закони, които регламентират по кое време може да падне визовият режим за избрана страна. Не желая да ви заблуждавам, че можем да променим тези правила”, изясни посланикът на Съединени американски щати.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР