Адвокатите на Тръмп се обявяват за по-тясна защитна заповед в случая с изборите през 2020 г.

...
Вашингтон - Юридическият екип на бившия президент Доналд Тръмп каза,
Коментари Харесай

Вашингтон - Юридическият екип на бившия президент Доналд Тръмп каза, че само "наистина чувствителни материали" трябва да бъдат защитени от публичност в отговор на искане от специалния прокурор Джак Смит , който поиска от съдия да ограничи какви доказателства могат да бъдат публично споделяни по делото, свързано с предполагаемите усилия на Тръмп да отмени изборите през 2020 г.

В съдебна документация от 29 страници в понеделник адвокатът на Тръмп Тод Бланш и Джон Лауро се аргументираха за много по-тясна защитна заповед от предложената от Смит, като казаха, че „по-малко ограничителна алтернатива, която би удовлетворила всеки правителствен интерес от поверителност като същевременно се запазват правата на Първата поправка на президента Тръмп и обществеността."

„В процес относно правата по Първата поправка правителството се стреми да ограничи правата по Първата поправка“, пишат адвокатите на Тръмп. „По-лошото е, че прави това срещу основния политически опонент на администрацията си по време на изборен сезон, в който администрацията, видни членове на партията и медийни съюзници водят кампания по обвинението и разпространяват фалшивите си твърдения.“

обвинен по четири криминални обвинения, които го обвиняват в опит да осуети резултатите от изборите през 2020 г. чрез няколко схеми, които се стремят да блокират предаването на власт на президента Байдън. Тръмп се призна за невинен.

В съдебно дело миналия петък Смит каза, че е готов да предаде „значително“ количество доказателства на екипа на защитата на Тръмп, но поиска съдията от Окръжния съд на САЩ Таня Чуткан да издаде защитна заповед, която ще забрани на Тръмп и неговите адвокати да неправомерно разкриват доказателства. Предложената от правителството заповед ще се прилага за „всички материали, предоставени от Съединените щати при подготовката или във връзка с който и да е етап от това дело“ и ще забрани разкриването им извън екипа на защитата, потенциалните свидетели и техните адвокати и други разрешено от съда.

Смит каза, че ограниченията за това какви доказателства могат да бъдат публикувани са „особено важни в този случай“, тъй като Тръмп е публикувал в социалните медии за „свидетели, съдии, адвокати и други, свързани с правни висящи дела срещу него."

Той посочи публикация на Truth Social от Тръмп по-рано в петък, в която се казваше: „АКО ТИ ТРЪГНЕШ СЛЕД МЕН, АЗ ИДВАМ СЛЕД ТЕБ!“

„Ако ответникът започне да издава публични публикации, използвайки подробности — или, например, преписи от голямо жури — получени при откриване тук, това може да има вреден смразяващ ефект върху свидетелите или да засегне неблагоприятно справедливото управление на справедливост в този случай", се казва в съдебната документация.

Кампанията на Тръмп заяви в изявление в събота, че публикацията на Truth Social е в отговор на "нечестни групи със специални интереси" и политически комитети, които са го атакували.

Адвокатите на Тръмп също се обърнаха към тази публикация в документацията от понеделник, заявявайки, че тя „не прави нищо в подкрепа на [правителствената] предложена заповед.“

„Правителството твърди, че въз основа на тази публикация, има опасност президентът Тръмп да публикува протоколи от журито или друга чувствителна информация“, казаха те. „Провокативно твърдение при търсене на

заглавия, може би, но такова, което се проваля при минимален контрол.“

В документацията се твърди, че правителството „не обяснява как публикация на различен тема, която не включва или описва чувствителна информация, предполага, че президентът Тръмп може да разпространи такава информация в бъдеще. но Chutkan отхвърли искането, запазвайки крайния срок в понеделник следобед.

В часовете, предшестващи крайния срок, Тръмп нападна Смит и Chutkan в поредица от публикации в Truth Social.

„Не трябва да имам защитна заповед, защото това би нарушило правото ми на СВОБОДА НА ИЗЛОЖЕНИЕ“, каза Тръмп в едно.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР