Вашингтон всячески се опитва да запази властта сиЕрдоган предлага среща

...
Вашингтон всячески се опитва да запази властта сиЕрдоган предлага среща
Коментари Харесай

Русия: САЩ обричат ЕС на глад, студ и изолация

Вашингтон по всякакъв начин се пробва да резервира властта си
Ердоган предлага среща Зеленски-Путин в Турция

Съединени американски щати се стремят да запазят своята “власт над целия свят”, като нанасят ущърб на европейските страни и в действителност ги обричат на изолираност. Такова предизвестие насочи през вчерашния ден ръководителят на съветската Държавна дума (парламентът на страната) Вячеслав Володин, съобщи ТАСС.

“Вашингтон обрича Европа на апетит, мраз и изолираност. Вашингтон е подготвен на всичко, с цел да резервира властта си в света, жертвайки поради това благосъстоянието на жителите и стопанската система на европейските държави”, уточни Володин в канала си в Телеграм.

Той акцентира, че решението на страните от Европейския съюз да се откажат от съветски енергийни носители, да прекратят икономическото съдействие с Руската федерация, а също и за възбраната за пътувания на руснаците, са взети “под напън от Вашингтон”.

“Проводник на тази политика в Европа е Англия, която напусна Евросъюза, и страните, на които от суверенитета им остана единствено наименованието - Литва, Латвия, Естония, Украйна. В тази русофобска коалиция, с вярата да получат нещо от Америка, влязоха още Полша, Чехия и Финландия”, показва Володин.

Председателят на Думата даде и различен образец - в Съединени американски щати сега газът коства 333 $ за 1000 куб. м. “А Вашингтон го продава на Европа 7,3 пъти по-скъпо, като по този начин прави страните от Европейски Съюз неконкурентноспособни. Володин добави, че в това време инфлацията в европейските страни към този момент е достигнала рекордните 8,9%.

Междувременно бе обявено, че турският президент Реджеп Ердоган е предложил на украинския държавен глава Володимир Зеленски да се срещне в Турция с съветския си сътрудник Владимир Путин. Това е станало след диалозите на Ердоган, Зеленски и генсека на Организация на обединените нации Антониу Гутериш в Лвов в четвъртък.



Ердоган е декларирал, че Анкара е подготвена да даде своя принос за преустановяване на войната по дипломатически път и е поканил и двамата водачи да се срещнат в Турция. Темата за Запорожката АЕЦ също е участвала в диалозите им.

След тристранната среща бе насочен нов апел за основаване на демилитаризирана зона край атомната централа, завладяна от съветските сили през март. Който обаче още веднъж бе отритнат от Русия, съгласно която това ще направи АЕЦ-а още по-уязвима.

Личният рейтинг на Путин доближи 80%



80% от руснаците споделят, че имат доверие на президента на страната Владимир Путин, демонстрира анкета на социологическия център ВЦИОМ.

Доверието на руснаците към президента Владимир Путин възлиза на 80%, демонстрират данните от последното изследване на социологически център ВЦИОМ, съобщи ТАСС.

Анкетата е била извършена в интервала 8-14 август, взели участие са 1600 пълнолетни жители.

Запитани дали имат доверие на Путин, 80% от участниците дават позитивен отговор (с 1,3% по-малко от миналата седмица).

Одобрението за активността на президента пък възлиза на 77,8% (с 0,5% по-малко за седмица), показва центърът в своя разбор.
Одобрение за активността на съветското държавно управление показват 52,1%, а за работата на премиера Михаил Мишустин - 52,2%.
Подкрепата за ръководещата партия “Единна Русия” е 40 %, за комунистическата партия - 11,3%, за “Нови хора” - 4,4%, за либералдемократите - 7,8%, а за партия “Справедлива Русия - За истината” - 5,4%.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР