Вашингтон въведе санкции срещу руските учени и специалисти, които се

...
Вашингтон въведе санкции срещу руските учени и специалисти, които се
Коментари Харесай

САЩ със санкции срещу учените, разработили руската ваксина против коронавирус

Вашингтон вкара наказания против съветските учени и експерти, които се занимаваха с създаването на имунизацията срещу ковид, заяви представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

Тя изрази възмущението си от обстоятелството, че ограничаващите ограничения са точно против тези научно-изследователски институти, които през последните месеци работят непрекъснато над създаването на ваксина против COVID-19.

„ Не е ясно по какъв начин американските управляващи ще обяснят на своите жители опитите да бъдат осъдени хора, които работят, освен това сполучливо, върху лекарство, което умъртви повече от 180 000 жители на Съединени американски щати ", акцентира дипломатът.

Действията на Вашингтон оставят неприятното усещане, че става въпрос за наказания и напън в интерес на лични компании - този път фармацевтични. Всичко това загатва за нелоялна конкуренция, считат от съветското външно министерство.

Бюрото по въпросите на индустрията и сигурността на Министерството на търговията на Съединени американски щати внесе в черния си лист три съветски научно-изследователски института по съмнения във връзки с съветски химически стратегии и изпитателни полигони за химически оръжия, както и с съветската стратегия за химически и биологически оръжия.

Според Захарова тези изказвания не са подкрепени от никакви доказателства и акцентира, че още през 2017 година целият химически боеприпас на Русия е бил погубен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР