Вашингтон. В последния ден от своето посещение в САЩ председателят

...
Вашингтон. В последния ден от своето посещение в САЩ председателят
Коментари Харесай

Цветан Цветанов проведе срещи във Вашингтон с американски конгресмени и европейски депутати

Вашингтон. В последния ден от своето посещаване в Съединени американски щати ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се срещна с американски конгресмени и депутати от Европа и Балканския район. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . В петък зам.-председателят на ГЕРБ взе присъединяване в обичайна Молитвена закуска при президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.
Първата работна среща за деня бе с авторитетния конгресмен от Републиканската партия на Съединени американски щати Робърт Адерхолд от щата Алабама. През 2017 година Адерхолд взе присъединяване в Регионалната молитвена закуска, която се организира в Пловдив. По време на днешната среща двамата разискаха бъдещи взаимни действия в тази тенденция. Цветан Цветанов и конгресмен Адерхолд показаха общо мнение, че духът на съгласие и приемливост би трябвало да бъде водещ за Балканския район. Именно като подобен позитивен образец беше посочен подписаният с Македония в средата на 2017 година Договор за другарство и добросъседство. „ Този контракт трасира бъдещото сполучливо взаимоотношение сред жителите на двете страни “, разяснява ръководителят на ПГ на ГЕРБ. Той също по този начин показа концепциите за разнообразни взаимни инфраструктурни планове в района, които ще допринесат още повече за развиването на културните, обществените и икономическите връзки сред хората на Балканите. Беше отправена и покана към конгресмен Адерхолд да посети още веднъж България в комфортно за него време.
По-късно денем Цветанов беседва със зам.-председателя на сръбския парламент Владимир Маринкович и депутата от немския Бундестаг Фолкмар Клайн. С Маринкович бяха разисквани двустранните връзки в региона на парламентарното съдействие, както и бяха показани целите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
По време на срещата с депутата Фолкмар Клайн, двете страни споделиха задоволството си от обстоятелството, че главният приоритет на българското председателство – европейската вероятност пред Западните Балкани, се явява естествено продължение на Берлинския развой. Цветан Цветанов и Фолкмар Клайн бяха безапелационни, че предвид на идващите председателстващи Европейски Съюз страни (Австрия и Румъния) фокусът върху Западните Балкани ще се задържи за по-дълъг интервал от време.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР