Вашингтон умишлено не споменава плановете си за разполагане на нови

...
Вашингтон умишлено не споменава плановете си за разполагане на нови
Коментари Харесай

Русия: САЩ умишлено крият плановете си за нови ядрени оръжия

Вашингтон съзнателно не загатва проектите си за разполагане на нови нуклеарни оръжия. Това се показва в коментара на представителя на съветското външно министерство Мария Захарова, публикуван в сряда, съобщи ТАСС. Той бе изработен по отношение на отчета " За съблюдаване и използване на съглашения и задължения в областта на контрола върху оръжията, неразпространението и разоръжаването ", оповестен от Държавния департамент на Съединени американски щати.

" Промените в региона на европейската сигурност, породени от метода на военно-стратегическата инфраструктура на НАТО към съветските граници, както и от личните проекти на Съединени американски щати за разполагане на нови нуклеарни оръжия, се потулват ", сподели тя. Както уточни Захарова, претенциите на Съединени американски щати за надзор на оръжията нямат действителна основа и служат като прикритие за разрушителните дейности на самия Вашингтон. Руското външно министерство назова метода на Държавния департамент на Съединени американски щати към казуса с нестратегическите нуклеарни оръжия безсрамен.
 Русия експулсира 10 чиновници на посолството на Съединени американски щати
Русия експулсира 10 чиновници на посолството на Съединени американски щати

До 21 май би трябвало да изоставен Русия

Руската страна също по този начин е объркана от пасажите от отчета с обвиняванията, че Русия не е спазила мораториума върху нуклеарните опити. Дипломатическата работа уточни общата липса на безапелационна доказателствена база в документа. " Повторението на явно погрешни обвинявания и мълчанието на проблемите със спазването от страна на Вашингтон на наредбите на контракти и съглашения в региона на контрола на оръжията, разоръжаването и неразпространението го класифицират като информативен звук ", акцентира Захарова.

Припомняме, че това се случва на фона на оповестяването на

" На 21 април заместник-ръководителят на американската дипломатическа задача в Руската федерация , като получи нота за оповестяването за личност нон грата на 10 чиновници на посолството на Съединени американски щати в Москва. Тези лица е подредено да изоставен територията на страната ни до края на деня на 21 май ", показват от съветското външно ведомство.

Русия в близко време щяла да предприеме по-нататъшни стъпки в отговор на антируските наказания на Съединени американски щати , увери съветското външно министерство.

" В близко бъдеще ще последват по-нататъшни стъпки в границите на обявените в изказването на Министерството на външните работи на Русия на 16 април комплекс от ответни ограничения на последната вълна от противозаконни антируски наказания на Съединени американски щати ", допълниха от ведомството.
 Съединени американски щати поддържат Чехия против Русия
Съединени американски щати поддържат Чехия против Русия

След като Прага изгони съветски дипломати, Москва предприе ответни дейности
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР