Вашингтон твърди, че вече е наложил на Русия мащабни санкции,

...
Вашингтон твърди, че вече е наложил на Русия мащабни санкции,
Коментари Харесай

САЩ вече са наложили на Москва санкции, подобни на тези, които са предназначени за държавите, спонсориращи тероризма: Псаки

Вашингтон твърди, че към този момент е наложил на Русия огромни наказания, които нормално са непокътнати за страни, които Държавният департамент дефинира като държавни спонсори на тероризма, оповестява The White House .

По време на постоянния брифинг за медиите във вторник представителят на Белия дом Джен Псаки отговаряше на въпрос по отношение на неотдавнашното искане на сенаторите Линдзи Греъм и Ричард Блументал да разгласят Русия за държавен спонсор на тероризма.

" Ние към този момент вършим това, което се е случило с други страни. Така че, широкообхватни финансови наказания, надзор на износа, дипломатическа работа за ограничение на вложенията на други страни в страните парии - останалите четири и, несъмнено, Русия ", сподели представителят. " Така че ние към този момент предприехме тези стъпки.

 

 

Съединени американски щати включиха в черния лист Сирия, Иран, Куба и Северна Корея. Последните две в последна сметка отпаднаха от листата, само че бяха добавени още веднъж по време на ръководството на Тръмп. Ирак, Либия, Судан и Южен Йемен бяха добавени в предишното и по-късно отстранени.

 

 

Вашингтон не разрешава продажбата на оръжие и постанова стопански ограничавания на страни, които счита за практикуващи и подкрепящи тероризма. Сенатор Греъм твърди, че включването на Москва в листата ще изпрати мощно обръщение за поддръжка на Украйна и ще бъде още една стъпка, с цел да се " подсигурява, че Русия на Путин е маргинализирана " на международната сцена.

 

 

Мария Захарова, представител на съветското външно министерство, отхвърли оферти ход предишния месец като " идиотски по своята същина " и съобщи, че Русия ще предприеме ответни ограничения.

 

 

 

Във вторник Народното събрание на Литва одобри резолюция, в която упреква Русия в геноцид и тероризъм в Украйна . Захарова дефинира решението като " екстремистка стъпка " и добави, че то не способства за постигането на мир в Украйна.

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР