Вашингтон трябва да спечели икономическата надпревара с Пекин, ако искат

...
Вашингтон трябва да спечели икономическата надпревара с Пекин, ако искат
Коментари Харесай

САЩ определи Китай като най-голямата заплаха за световния ред

Вашингтон би трябвало да завоюва икономическата конкуренция с Пекин, в случай че желаят да запази въздействието си по света, се споделя в документа

Белият дом разгласява тактиката си в областта на националната сигурност, съобщи Ройтерс.

Дългоочакваният документ на 48 страници не съдържа съществени промени в метода на мислене и нови външнополитически доктрини на администрацията на американския президент Джо Байдън. Вместо това в него е изложен възгледът, че водачеството на Съединени американски щати е ключ към превъзмогването на световни закани като климатичните промени и усилването на властническите режими.

Въпреки съветското навлизане в Украйна, Китай е избран в документа като най-голямата опасност за съществуващия международен ред. Съединените щати би трябвало да завоюват икономическата конкуренция с Пекин, в случай че желаят да запазят въздействието си по света, се споделя в тактиката, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Китайската национална република има желанието, а от ден на ден разполага и с опциите, да преустрои интернационалния ред, тъй че той да обслужва нейните ползи ", съобщи Джейк Съливан, съветникът на Байдън по въпросите на националната сигурност, при представянето на документа.

Съливан посочи, че Съединени американски щати би трябвало да уредят връзките си с Китай на фона на набор от интернационалните провокации, които влияят на хора по целия свят, като да вземем за пример климатичните промени, неналичието на продоволствена сигурност, заразните заболявания, тероризмът, енергийният преход и инфлацията.

Той съобщи още, че войната в Украйна е забавила публикуването на документа, само че не е трансформирала по фундаментален метод метода на Байдън към външната политика.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР