Вашингтон трябва да се откаже от ескалацията на отношенията с

...
Вашингтон трябва да се откаже от ескалацията на отношенията с
Коментари Харесай

Рябков: САЩ трябва да спрат ескалацията на отношенията си с Русия

Вашингтон би трябвало да се откаже от ескалацията на връзките с Русия и да спре да напомпва Украйна с оръжие. Това сподели пред публицисти във вторник Сергей Рябков, заместник-министър на външните работи на Руската федерация, оповестява

„ Поставянето на въпроса какво би трябвало да се направи за поддържане на връзките сигурно е вярно. Съединени американски щати просто би трябвало да спрат ескалацията, както устно, по този начин и във връзка с вкарването на оръжие в режима в Киев. Трябва да спрете да отправяте закани против Русия “, добави още той.

Рябков сподели още, че руско-американските връзки са на ръба на разкъсване и вероятностите им за по-нататъшно развиване зависят от това коя линия ще избере Вашингтон.

„ Вчера на американския дипломат беше връчена протестна нота, в която се отбелязва, че протичащото се е сложило руско-американските връзки на ръба на разкъсване. Няма нищо повече от казаното там. Подчертавам още един път, че въпросът е в линията, която ще изберат Съединените щати “, сподели Рябков.

Той добави, че дейностите на Съединени американски щати не засягат решимостта на Москва да върви към реализиране на задачите на съветската военна интервенция в Украйна.

„ Засега виждаме наклонност на спад по виновност на Съединените щати в връзките с нашата страна “, разяснява той.

„ Приемаме това със страдание, само че това не оказва никакво въздействие върху нашата решителност да вървим към реализиране на задачите на специфична военна интервенция на Руската федерация в Украйна “.

Според Рябков дейностите на Вашингтон, ориентирани към утежняване на връзките с Москва, няма да могат да попречат на Русия да се приспособява към наложените против нея наказания.

„ Това не визира нашата решителност да се приспособяваме към събитията, свързани със глобите на Съединени американски щати, които бяха въведени от европейските спътници на Съединени американски щати “, съобщи Рябков.

В същото време Вашингтон надали ще окаже позитивно влияние върху Киев, макар че това би обрисувало известна вероятност за нормализиране на руско-американските връзки, добави Рябков.

„ Ако Съединени американски щати съумеят да окажат някакво позитивно влияние върху Киев, в което освен се колебая, само че съм сигурен, че това няма да се случи, за жалост, тогава мисля, че ще има известна вероятност за нормализиране на Руско-американските връзки “, сподели заместник-министърът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР