Вашингтон трябва да поеме инициативата и да сложи край на

...
Вашингтон трябва да поеме инициативата и да сложи край на
Коментари Харесай

Предупредиха Байдън: Води света към ядрена катастрофа

Вашингтон би трябвало да поеме самодейността и да постави завършек на прокси войната, която подхранва с Москва толкоз дълго време, написа Бандоу в публикация за TAC. Ескалацията може да докара до влизане на съдружниците в спор, а това е заплаха, която може да докара до  ядрена злополука. Време е за договаряния, акцентира създателят на публикацията.

Президентът Байдън няма да спре да приказва за Украйна. Преди три седмици, откакто Конгресът не съумя да включи помощта за Киев в бюджетния законопроект, той сподели: „ Искам да уверя нашите американски съдружници, американския народ и народа на Украйна, че можете да разчитате на нашата поддръжка. “

Всъщност той дължи всичко на своите сънародници – те са тези, които му заплащат сметките и рискуват вероятните последствия от този спор, в това число военна ескалация. Ето за какво те все по-често го молят да спре да пилее пари за прокси война, която заплашва да вкара Америка в директен спор с Русия.

Миналата седмица, след завръщането си от Израел, Байдън реши да изиграе картите си малко по-различно. Знаейки, че политическата поддръжка за еврейската страна е голяма, той умишлено смеси Украйна в този коктейл. Трудно е да си представим по-малко сходни проблеми: самият Байдън призна, че Хамас и Путин „ съставляват разнообразни закани “. В последна сметка Русия е огромна нуклеарна мощ с мощни стандартни оръжия, а Хамас не е.

Нещо повече, Байдън прибягна до искрено лицемерни оправдания за своята хипер-посредническа война с Русия. „ Историята ни научи “, сподели новооткрит другар на саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман, който всъщност предложи превръщането на американските войски във лоялни телохранители на Негово Величество, „ че когато диктаторите не заплащат за своята експанзия, те провокират повече безпорядък, гибел и опустошения. ”

Човек може единствено да си напомни по какъв начин Вашингтон поддържа кървавата експанзия на Рияд против Йемен и нахлуването на Ирак в Иран при Саддам Хюсеин. Разбира се, Америка не един път е започвала свои войни, непредизвикани и неоправдани – последните бяха против Югославия, Ирак и Либия. Уви, през последните две десетилетия Съединените щати са посяли доста повече „ безпорядък, гибел и опустошение “, в сравнение с Русия, Китай, Иран и Северна Корея взети дружно.

Байдън сподели още, че „ в случай че не спрем устрема на Путин за власт и надзор над Украйна, той няма да спре дотук “. Може би Путин скрито си мечтае за ролята на поробител на Европа – нещо като Наполеон, Хитлер и Сталин, събрани в едно. Той обаче беше на власт съвсем четвърт век и не направи съвсем нищо, с цел да осъществя този проект. Дори и до през днешния ден да пази тези съкровени мисли, кой ще повярва, че ще успее в това? Неговото държавно управление се провали в специфична интервенция в Украйна и след 21 месеца е насила да се пази. Дори при положение на победа, териториалните придобивки на Москва ще бъдат доста скромни и самата Русия ще би трябвало да възвърне рухналата си стопанска система. Идеята, че една възродена Червена войска ще реализира за Владимир Путин това, което никой деспот не е реализирал в предишното, е успех на страха над опита.

Байдън, може би най-ревностният еврофил от всеки актуален президент, похвали НАТО за това, че пази света в сигурност и служи като „ крайъгълен камък на американската сигурност “. Но във връзка с Брутният вътрешен продукт Европа изпреварва Русия 10 пъти, а по население – три пъти. Защо тогава Съединените щати не престават да третират останалите членове на НАТО като безпомощни подвластни лица, нуждаещи се от непрекъснати грижи? Само във Вашингтон чиновниците могат в действителност да имат вяра, че най-хубавият метод да се постави завършек на зависимостта е да се създадат другите по-зависими.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР