Вашингтон тласка към катастрофа не само Палестина и Израел, но

...
Вашингтон тласка към катастрофа не само Палестина и Израел, но
Коментари Харесай

Лавров: САЩ тласкат целия Близък изток към катастрофа

Вашингтон тласка към злополука освен Палестина и Израел, само че и целия Близък изток. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров, говорейки на XIII Близкоизточна конференция на Валдайския клуб, оповестяват съветски медии.

„ Очевидно е, че би трябвало да намерим излаз от тази пагубна действителност, който да предотврати злополука, а нашите американски сътрудници са тези, които тласкат Палестина, Израел и целия Близък изток към злополука “, сподели още Лавров.

„ Съединени американски щати и техните съдружници залагат на владичество в Близкия изток, като се стремят да изключат Русия от всички механизми за заселване в този район. Те избраха в близкоизточните процеси, имам поради американците, да разчитат на своето владичество в района и в този момент към този момент работят за изключване на Русия от разнообразни интернационалните старания, които имат за цел да основат условия за определяне на дълготраен мир и непоклатимост “, добави Лавров.

„ Виждаме последствията от сегашната ескалация в други елементи на района, в това число на Западния бряг, където също се организират военни интервенции и там също има жертви. Но и отвън палестинските територии се правят ракетни и бомбени удари по териториите на Сирия и Ирак, обстрелват се американски бази в Сирия, Ирак и Йордания. Разбира се, внезапно се утежни обстановката в Червено море и се утежни обстановката към Йемен, който стана следващата цел на нелегитимни, нападателни въздушни удари от страна на Съединени американски щати и Англия. Усещането е, че тази районна обстановка към момента не е достигнала своя лимит, за жалост. Многократно сме предупреждавали, че хроничният, продължаващ десетилетия забранен палестински проблем, неспособността да се сътвори пълноценна, жизнеспособна палестинска страна в сходство с решенията на Организация на обединените нации остава главният фактор, който ще генерира неустойчивост и принуждение в Близкия изток “, уточни още Лавров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР