Вашингтон спечели с 3:0 като домакин на носителя на купа

...
Вашингтон спечели с 3:0 като домакин на носителя на купа
Коментари Харесай

Вашингтон спечели срещу шампиона Лас Вегас в НХЛ

Вашингтон завоюва с 3:0 като хазаин на носителя на купа " Стенли " Лас Вегас в мач от постоянния сезон на Националната хокейна лига.

Дилан Стром даде задатък на столичани, а Конър МакМайкъл и Бек Маленстин оформиха триумфа в последната минута на мача. Чарли Линдгрен избави всичките 35 удара и не позволи гол ( " шътаут " ) за трети път в кариерата си и за първи от 26 февруари 2018 година насам.

Вашингтон записа трета поредна победа и седма в последните девет мача, само че още веднъж не съумя да се разпише при цифров превес и остава на дъното на лигата по този индикатор с успеваемост от едвам 7,3 % от началото на сезона.

Лас Вегас позволи четвърто проваляне в 16 мача от началото на акцията и с 25 точки остава на върха в Западната конференция.

‍️ CHARLIE LINDGREN ‍️

He records his third career shutout as he backstops the to their third straight victory!
— NHL (@NHL)

Бостън надви над домакина Бъфало с 5:2 и с 26 точки оглави класирането в лигата. Давид Пастрънак се отличи с гол и две асистенции, а Дантон Хайнен, Брендън Карло, Оскар Стеен и Хампус Линдхолм също вкараха. Линус Улмарк отрази 31 шайби.

Виктор Олофсон се разписа два пъти за домакините.

Сидни Кросби осъществя 16-ия хеттрик в кариерата си и оказа помощ на Питсбърг да победи против домакина Кълъбмъс с 5:3. Кросби, който добави и асистенция в дуела, продължи точковата си серия в девети следващ мач, като към този момент има 560 гола в кариерата си в НХЛ. Джейк Генцел и Ерик Карлсен способстваха с по попадение и асистенция. Питсбърг не е губил в постоянното време от противника към този момент в 10 следващи мача от 12 декември 2019 година.

Елвис Мерзликинс парира 38 удара, само че Кълъмбъс позволи шесто поредно проваляне и с 12 точки е финален в Източната конференция.

Мат Дюшен означи победното попадение за 4:3 за Далас против гостуващия Аризона в 42-ата секунда на продължението. Дюшен и Тайлър Сейгин се отличиха с по гол и асистенция за тексасците, които записаха четвърта поредна победа и с 23 точки се утвърдиха на върха в Централната дивизия.

Джордан Бинингтън блокира 30 изстрела за първия си " шътаут " за сезона и 13-и в кариерата си, а Сейнт Луис разгроми гостуващия Тампа Бей с 5:0. Джордън Кайру се разписа два пъти, а Якуб Врана, Колтън Парейко и Каспери Капанен също осъществиха за третия следващ триумф на отбора.

Якуб Маркстрьом отрази 34 удара, а Назем Кадри и Конър Зeйри вкараха, с цел да донесат успеха на Калгари като посетител на Монреал с 2:1 в канадското дерби. Густав Линдстрьом се разписа за домакините.

Радко Гудаш записа " хеттрика на Горди Хоу " с гол, асистенция и сборичкване, а Анахайм надви над домакина Нешвил с 3:2. Джон Гибсън направи 29 спасявания, а Адам Енрике осъществя победното попадение 3:51 минути преди края, с което Анахайм записа пети следващ триумф като посетител в лигата. Филип Форсберг и Роман Йоси бяха точни за Нешвил, който позволи четвърта поредна загуба и с актив от едвам 10 точки от първите си 15 мача за акцията е на последното място в НХЛ.

Кайл Конър изпъкна с два гола и асистенция и способства уверено за триумфа на Уинипег над гостуващия Ню Джърси с 6:3. Конър има 13 гола от началото на сезона, с което дели първото място при стрелците с Остън Матюс от Торонто. Николай Елерс също вкара два пъти, а Коул Перфети добави гол и асистенция. Конър Хелебък приключи с 31 отразени шайби за триумфа.

Флорида реализира пети следващ триумф след 5:3 в залата на Сан Хосе. Сам Райнхарт, Александър Барков и Картър Върхейги приключиха с по с гол и асистенция, а вицешампионите реализираха десета поредна победа над противника.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР