Вашингтон ще предостави на Киев нов пакет помощ на стойност

...
Вашингтон ще предостави на Киев нов пакет помощ на стойност
Коментари Харесай

САЩ ще предоставят на Украйна нов пакет помощ на стойност 200 милиона долара

Вашингтон ще даде на Киев нов пакет помощ на стойност 200 милиона $, който ще включва артилерийски муниции. Това сподели министърът на защитата на Съединени американски щати на среща на контактната група на равнище ръководители на отбранителни ведомства на страните от НАТО за поддръжка на Украйна.

„ Съединените щати афишират нов пакет от 200 милиона $ за отбранителна помощ за Украйна “, сподели Остин.

Лойд Остин означи, че новият пакет за помощ ще включва ракети за противовъздушна защита AIM-9M, артилерийски муниции, прецизни муниции, благоприятни условия за битка с дронове и противотанкови оръжия. Той също по този начин акцентира, че общата военна помощ за Украйна от Съединените щати ще възлезе на съвсем 44 милиарда $.

По-рано непрекъснатият представител на Съединени американски щати в НАТО Джулиан Смит заяви, че предаването на системи за противовъздушна защита и муниции на Украйна ще бъде главната тематика на срещата на контактната група във формат Рамщайн. Срещата се организира на фона на решение на Конгреса на Съединени американски щати за бюджета за идващите 45 дни, което не включва уговорка за помощ на Украйна. Киев към този момент изрази вяра, че помощта от Вашингтон ще продължи и съобщи, че работи с американски сътрудници по този въпрос. В същото време западните медии от ден на ден пишат, че съдружниците на Киев са почнали да се уморяват от Украйна и поддръжката за нейния водач отслабва. Междувременно Киев признава, че въоръжените сили на страната са изцяло подвластни от западните оръжейни доставки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР