Вашингтон ще помогне на Австралия да изгради индустрия за производство

...
Вашингтон ще помогне на Австралия да изгради индустрия за производство
Коментари Харесай

САЩ ще помагат на Австралия да увеличи производството на ракети

Вашингтон ще помогне на Австралия да построи промишленост за произвеждане на ракети. Така Съединени американски щати възнамерява да усили оръжейните си ресурси, оповестиха високопоставени източници от американското държавно управление пред Агенция Франс Прес. В събота бяха извършени публични диалози на високо равнище сред представители на двете страни.


„ Надяваме се след две години в Австралия да стартира произвеждане на ракети като част от групова промишлена база сред нашите две страни “, заяви австралийският министър на защитата Ричард Марлс пред кореспонденти.

Съединените щати усилват напъните си за възобновяване на ангажираността си в южната част на Тихия океан, където Китай се трансформира в възходяща дипломатическа и военна мощ.

Съединените щати преглеждат Австралия като потребен другар в устрема си да отслабят господстващото състояние на Пекин в нововъзникващите браншове за чиста сила, като да вземем за пример производството на електрически транспортни средства.

Австралия е един от най-големите производители на литий в света - основен съставен елемент на акумулаторните акумулатори - само че понастоящем изпраща по-голямата част от своята руда за преправка в Китай.

БГНЕС напомня, че през вчерашния ден държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и шефът на Пентагона Лойд Остин се срещнаха с министър-председателя на Австралия по време на последния стадий от тихоокеанската си обиколка, целяща да укрепи позициите на Вашингтон в района. Американското дуо се срещна с министър-председателя Антъни Албанезе, министъра на външните работи Пени Уонг и министъра на защитата Ричард Марлес.

Пътуването на Блинкен до Бризбейн закрива дипломатическа задача, в границите на която той посети също Тонга и Нова Зеландия, а министърът на защитата на Съединени американски щати Остин дойде от Папуа Нова Гвинея./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР