Вашингтон се притеснява, че китайските лаборатории нямат набора от умения,

...
Вашингтон се притеснява, че китайските лаборатории нямат набора от умения,
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ не вярва, че китайските лаборатории са достатъчно безопасни

Вашингтон се тормози, че китайските лаборатории нямат " набора от умения, качества, способи и стандарти, които биха били задоволителни за отбрана на света ", съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео.
Властите на Съединени американски щати слагат под въпрос сигурността на лабораториите в Китай, чийто експерти учат вируси и патогени. Това разгласи Помпео в изявление за радиостанцията WMAL-FM. Препис от изявлението бе оповестен пресслужбата на Държавния департамент на Съединени американски щати, оповестява БГНЕС.
" Когато страните имат огромни институции, в които се изследват вируси и патогени, ние постоянно се опитваме да се уверим, че това се прави по безвреден и благонадежден метод. Има доста такива лаборатории в Китай и се притеснявахме, че не там не разполагат с набора от умения, благоприятни условия, способи и стандарти, които биха били задоволителни, с цел да защитят света от евентуално приключване [на вируси] ", сподели Помпео.
" И имаме огромна религия в сходни институции в Съединени американски щати. Спазваме доста високи стандарти. Очакваме Световната здравна организация и другите международни здравни институции да подсигуряват, че другите страни имат същите стандарти, тъй като както видяхте прехвърлянето върху индивида на вируси от дивата природа може да има световни последствия, които надвишават границите на която и да е страна “, добави държавният секретар на Съединени американски щати.
Помпео сподели по-рано, че се надява китайските управляващи да разрешат на задгранични експерти да влязат в лаборатория P4 в Ухан, от която може да е почнало разпространяването на новия ковид. В същото време по-рано тази седмица пред Fox News Помпео призна, че Съединени американски щати не разполагат с доказателства за изкуствения генезис на COVID-19.
Интересен факт е, че P4 идва на бял свят след контракт още от началото на века сред Китай и Франция, само че фактическото създаване и стартиране в деяние е реалност едвам преди няколко години. В YouTube канала " China in Focus " на NTD – телевизия, основана от Джон Танг и част от мрежата на медийните канали на почитатели на китайското придвижване " Фалун Гонг " ( " Фалун Дафа " ), чиито почитатели са гонени от десетилетия от Китайската комунистическа партия, разгласява преди към 2 часа видеорепортаж със публикация на " Радио Франция " за това, че Пекин отхвърля на Париж да каже какво е станало с мобилните лаборатории P3, за които Франция даде пари след епидемията с Тежък изострен респираторен синдром (ТОРС/SARS).
Още: " Истина или неистина: Китайската комунистическа партия е основала и е отговорна за ковид "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР