Вашингтон се опасява, че страните от Европейския съюз (ЕС) може

...
Вашингтон се опасява, че страните от Европейския съюз (ЕС) може
Коментари Харесай

САЩ се опасяват от разкол в Европа заради енергийната криза

Вашингтон се притеснява, че страните от Европейския съюз (ЕС) може да трансформират позицията си за Русия и спора в Украйна на фона на енергийната рецесия. Това оповестява CNN, базирайки се на американски чиновници.

Според медията американските управляващи заявяват висок риск от разединение в Европа. Както се чака, жителите на европейските страни може да се разпалват против западната тактика за икономическа изолираност на Русия. 

Шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс означи, че съветският президент Владимир Путин се надява на загуба на увереност и единение в европейската общественост на фона на наближаващата зима.

CNN отбелязва, че Вашингтон следи от близко неотдавнашните митинги против високите цени на силата в Чехия и следи за признаци на възходяща неустойчивост в Европа.

По-рано интервюираните от Bloomberg ръководители на европейски енергийни компании показаха крайния период за края на газовата рецесия в Европейски Съюз. Според тях зимният недостиг на гориво ще продължи най-малко до 2025 година Беше маркирано, че в случай че Руската федерация реши изцяло да приключи доставките на газ за Европа, през зимата европейските складове ще бъдат изчерпани по-бързо от преди, което ще затрудни подготовката за идващите отоплителни сезони.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР