Вашингтон се наложи с 4:0 като гост над победителя в

...
Вашингтон се наложи с 4:0 като гост над победителя в
Коментари Харесай

Вашингтон за първи път на финал от 20 години

Вашингтон се наложи с 4:0 като посетител над спечелилия в постоянния сезон Тампа Бей и завоюва купата в Източната конференция на Националната хокейна лига след 4:3 победи в серията. Така столичани за първи път от 20 години се класираха за финала за Купа " Стенли ", където ще срещнат първенеца на Запад и дебютант в лигата Лас Вегас. Вратарят Брейдън Холтби отрази всичките 29 точни удара на противника и записа втори следващ " шътаут ".

Андре Бураковски вкара първите си два гола в елиминациите през този сезон, Алекс Овечкин осъществя 12-ото си попадение в плейофите, с което е водач при стрелците на тима, а Никлас Бекстрьом също се разписа. Андрей Василевски направи 19 спасявания за Тампа Бей, който за последно вкара при започване на втория интервал на петия мач от серията. Домакините изгубиха финала на Изток в седми мач за повторно в последните три сезона. Предишният път това беше през 2016 година против Питсбърг, който в следствие взе купата.

Вашингтон за последно се бори за Купа " Стенли " през 1998 година, когато падна с 0:4 победи от Детройт. Финалната серия за трофея стартира в понеделник вечерта във Вегас.

Първенство на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ), край в Източната конференция (играе се до четири победи):

Тампа Бей - Вашингтон - 0:4
* Вашингтон завоюва серията с 4:3 победи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР