Вашингтон се надява, че китайските власти ще допуснат чуждестранни специалисти

...
Вашингтон се надява, че китайските власти ще допуснат чуждестранни специалисти
Коментари Харесай

САЩ настояват Китай да пусне чужди експерти в лабораторията в Ухан

Вашингтон се надява, че китайските управляващи ще позволен задгранични експерти в лабораторията в Ухан, от която е тръгнал новият ковид. Това съобщи държавният секретар Майк Помпео по телевезия Fox Business.
„ Ние както и преди настояваме Комунистическата партия на Китай да пусне специалисти във въпросната вирусологическа лаборатория, с цел да опеделим тъкмо къде е почнало разпространяването на този вирус ", сподели Помпео, представен и от ТАСС. Според него „ въпросът тук опира не до политика, а до просвета и епидемиология ".
В изявлението Помпео изрази мнението, че Световната здравна организация (СЗО) би трябвало да упорства пред Пекин да пусне западни и други специалисти във въпросната лаборатория.
Междувременно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че действителният брой на смъртните случаи в Китай от ковид е " надалеч по-висок " даже откакто чиновници оповестиха нов брой – с 50% повече - на починалите в Ухан, където стартира пандемията.
Припомняме, че по-рано длъжностните лица в Ухан потвърдиха, че са добавили 1290 смъртни случая към общия брой, ригистриран досега в града.

Твърденията на Съединени американски щати, че имало някаква връзка сред появяването на новия ковид и активността на китайската научно-изследователска лаборатория в Ухан, са неоснователни. Това сподели представител на Елисейския замък пред организация Reuters, отбелязва още БГНЕС.
„ Искаме да отбележим, че до ден-днешен няма никакви в действителност данни, потвърждаващи подобен жанр информация, циркулираща в последно време в Съединени американски щати, където пресата съзира такава връзка сред произхода на COVID-19 и работата на лабораторията P4 в китайския град Ухан ", разясни представител на администрацията на френския президент Еманюел Макрон.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР