ВАШИНГТОН (Ройтерс) - САЩ планират да купят 1,2 милиона барела

...
ВАШИНГТОН (Ройтерс) - САЩ планират да купят 1,2 милиона барела
Коментари Харесай

САЩ планират да закупят 1,2 милиона барела петрол за Стратегическия петролен резерв

ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Съединени американски щати възнамеряват да купят 1,2 милиона барела нефт, с цел да оказват помощ за попълването на Стратегическия петролен запас, откакто продадоха най-голямото количество до момента година, сподели Министерството на енергетиката в понеделник.

Департаментът сподели, че плануваната покупка на петрола е на междинна цена от $77,57 за барел от две компании след подаване на 18 предложения.

Администрацията на президента Джо Байдън предходната година организира най-голямата до момента продажба от SPR от 180 милиона барела, част от тактика за стабилизиране на растящите петролни пазари и битка с високите цени на петрола след нашествието на Русия в Украйна. Ако покупката бъде финализирана, тя ще е изкупила назад към 6 милиона барела.

Тъй като цените на петрола се покачиха заради съкращенията на производството от Саудитска Арабия и Русия, за администрацията беше мъчно да изкупи назад нефт за запаса. Миналия месец увеличи цената, на която се надява да изкупи назад петрола, до $79 или по-малко за барел, по отношение на по-ранен ценови диапазон от към $68 до $72.

Миналия месец Министерството на енергетиката съобщи, че се надява да купи 3 милиона барела за доставка през декември и още 3 милиона за януари на по-високата цена. Той сподели, че чака да издава спомагателни предложения за закупуване на нефт за запаса на месечна база най-малко до май 2024 година

„ Президентът (Джо) Байдън и Министерството на енергетиката остават ангажирани с презареждането на SPR на обективни цени, защитавайки този сериозен актив за енергийна сигурност, като в същото време реализираме добра договорка за американските данъкоплатци “, сподели представител на отдела.

Департаментът сподели, че петролът при незабавните разпродажби предходната година се е продавал приблизително за 95 $ за барел.

(Тази история беше публично поправена от Министерството на енергетиката, с цел да се каже, че Съединени американски щати възнамеряват да закупят 1,2 милиона барела нефт за SPR, а не са упълномощили контракти за закупуване на петрола, в параграф 1)

(Репортаж от Тимъти Гарднър; Редактиране от Сандра Малер и Крис Рийс)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР