ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Съединените щати следят доклади за китайски военни

...
ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Съединените щати следят доклади за китайски военни
Коментари Харесай

САЩ наблюдават доклади за китайски военни кораби в база в Камбоджа

ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Съединените щати наблюдават отчети за китайски военни кораби, дебаркирали в Камбоджа и имат съществени опасения по отношение на проектите на Пекин да има извънреден надзор върху елементи от главната военноморска база там, сподели представител на Държавния департамент в сряда.

Радио Свободна Азия заяви във вторник, че китайски военни кораби са пристигнали във военноморската база Ream в Камбоджа и цитира министъра на защитата на Камбоджа Теа Сейха, който сподели в обява във Фейсбук в неделя, че това беше „ в подготовка за образование “ на камбоджанския флот.

RFA сподели, че визитата на военния транспортен съд съответства със срещите в Пном Пен в понеделник сред водачите на Камбоджа и Хе Уейдонг, заместник-председател на Централната военна комисия на Китай, висшата военна работа на Пекин команден орган.

Говорител на Държавния департамент на Съединени американски щати сподели, че Вашингтон следи отчетите за военните кораби и добави, имайки поради Китайската национална република: „ Въпреки че нямаме комент...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР