Тръмп казва, че ще обжалва датата на процеса в DC; правни експерти казват, че това не е възможно

...
ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Доналд Тръмп каза в понеделник, че ще
Коментари Харесай

ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Доналд Тръмп каза в понеделник, че ще обжалва насрочването на процеса през март 2024 г. за предполагаемите му усилия да подкопае поражението си на изборите през 2020 г., въпреки че правни експерти казаха такова ход не беше възможен, преди да бъде постановена присъда по случая.

„Ще ОБЖАЛВАМ“, каза Тръмп в публикация в своята платформа Truth Social. Той не каза как или кога ще бъде направено обжалването.

Според правни експерти решението на първоинстанционния съд за насрочване не е легитимно основание за обжалване преди произнасянето на присъда.

< p>По време на изслушването в понеделник, по време на което беше определена датата на процеса на 4 март, адвокатът на Тръмп, Джон Лауро, обеща да се съобрази с решението на съдията за насрочване, въпреки че не е доволен от него.

Планираният процес във Вашингтон, D.C., е едно от четирите наказателни преследвания, пред които е изправен бившият президент, докато провежда кампания за републиканската президентска номинация през 2024 г.

(Репортаж от Канишка Сингх във Вашингтон; Редактиране от Марк Портър и Алистър Бел)

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР