ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Бившата първа дама на САЩ Розалин Картър,

...
ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Бившата първа дама на САЩ Розалин Картър,
Коментари Харесай

Бившата първа дама на САЩ Розалин Картър, 96, влезе в хоспис вкъщи

ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Бившата първа дама на Съединени американски щати Розалин Картър, 96-годишната брачна половинка на някогашния президент Джими Картър, влезе в приют в у дома, се споделя в изказване от Центъра Картър в петък.

През май 2023 година семейство Картър сподели, че някогашната първа дама има деменция, само че продължава да живее щастливо в дома на двойката в провинциалните Плейнс, Джорджия.

„ Бившата първа дама Розалин Картър влезе в приют вкъщи. Тя и президентът Картър прекарват време един с различен и със фамилията си “, се споделя в изказването, издадено от името на техния внук Джейсън Картър. < /p>

" Семейство Картър продължава да моли за усамотение и остава признателно за изливането на обич и поддръжка. "

Изявлението не дава повече детайлности.

Семейство Картър е най-дълго женената президентска двойка, като се дами през 1946 година, когато той е на 21, а тя на 18. Джими Картър, на 99, е в приют, откакто през февруари реши да откаже спомагателна здравна интервенция.

След това независимият му мандат завърши през 1981 година, той също по този начин се радва на повече години след Белия дом от всеки президент преди него. Розалин Картър изигра значима роля през тези години, в това число като част от нестопанската организация Carter Center, която двойката сътвори през 1982 година, и благотворителната организация Habitat for Humanity.

(Репортаж от Исмаил Шакил, Дейвид Люнггрен и Дойна Чиаку; Редактиране от Ерик Бийч, Тим Аман и Джонатан Оатис)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР