Вашингтон разработва с Киев резервен план за износ на блокираното

...
Вашингтон разработва с Киев резервен план за износ на блокираното
Коментари Харесай

Вашингтон и Киев разработват резервен план за износ на украинско зърно


Вашингтон създава с Киев авариен проект за експорт на блокираното украинско зърно, ако подписаното благодарение на Организация на обединените нации съглашение се провали. Това оповестяват американски източници.

Украйна продължава да се готви да възобнови износа на зърно макар офанзивата против пристанището в Одеса този уикенд.

„ Очакваме първата пратка да потегли тази седмица. Първото пристанище ще е Черноморск, по-късно Одеса и след това Южне – до 2 седмици и трите ще са механически подготвени “, съобщи Юрий Васков, зам.-министър на инфраструктурата на Украйна.

Русия съобщи, че в Одеса се е целила само във военна инфраструктура, което не би трябвало да попречи на комерсиалния развой. И още:

" Високоточен удар в Хмелницки район е унищожил база с муниции за американски гаубици и ракетни системи " Хаймарс " ", съобщи Игор Конашенков, представител на съветското министерство на защитата.

В същото време Москва повдигна обвинявания за закононарушения против човечеството против 92-ма висши украински военни. А съветският първи посланик Сергей Лавров е на обиколка в Африка с две цели: да увери континента в бързото разрешаване на продоволствената рецесия и да си обезпечи нови поддръжници.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР