Вашингтон разполага с информация, че Русия екзекутира войниците, които се

...
Вашингтон разполага с информация, че Русия екзекутира войниците, които се
Коментари Харесай

Нито крачка назад! Русия екзекутира дезертьорите, твърди Белият дом

Вашингтон разполага с информация, че Русия екзекутира бойците, които се пробват да дезертират от кървавата атака в Източна Украйна, съобщи координаторът на стратегическите връзки на Белия дом Джон Кърби, представен от Би Би Си. Според Съединени американски щати някои от жертвите, понесени от Русия край Авдеевка, са " по заповед на личните им водачи ". От думите на Кърби не стана ясно от кое място е информацията му. От средата на октомври съветските и украинските войски водят яростна борба за града и се счита, че през това време Русия е понесла " обилни загуби ".

Според украински оценки броят на съветските жертви в Авдеевка е 5000 души, до момента в който Съединени американски щати настояват, че Русия е изгубила " минимум " 125 бронирани машини и съоръжение за повече от един батальон. Говорител на украинската войска съобщи, че съветските войски отхвърлят да нападат украинските позиции край Авдеевка поради тежките загуби и че в някои елементи е имало протести.

" Мобилизираните руснаци не престават да са незадоволително подготвени, оборудвани и неподготвени за бойни дейности, какъвто беше казусът по време на несполучливата им зимна атака предходната година ", посочи Кърби.

Той добави, че съветските военни " наподобява употребяват това, което бихме нарекли тактичност на " човешка вълна ", просто хвърляйки хора от тези зле подготвени бойци напряко в багра ".

" Без уместно съоръжение, без управление, без запаси, без поддръжка. Не е изненадващо, че съветските сили страдат от невисок морал ", добави още Джон Кърби.

Превземането на Авдеевка, която се намира наоколо до окупирания от Русия град Донецк, ще разреши на съветските войски да изтласкат фронтовата линия обратно, което ще затрудни по-нататъшното нахлуване на украинските сили в Донецка област.

Авдеевка е съвсем изоставена от своите 30 000 поданици, защото съветската блокада продължава. По-рано тази седмица украинският президент Володимир Зеленски дефинира обстановката като " изключително тежка ".

Вчера Съединени американски щати оповестиха нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 150 млн. $, който включва артилерийски и стрелкови муниции, както и противотанкови оръжия. Бъдещата помощ за Украйна обаче е под въпрос след избирането на републиканеца Майк Джонсън за ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати по-рано тази седмица, разяснява Би Би Си. Джонсън е твърдо срещу по-нататъшната помощ на Вашингтон за Украйна и преди този момент е подкрепял промени, които да я блокират. Съединени американски щати са най-големият боен донор за Украйна, като до момента са похарчили над 46 милиарда $ и още десетки милиарди под формата на финансова и филантропична помощ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР