Вашингтон проведе преговори с Киев заради опасността от ескалация, която

...
Вашингтон проведе преговори с Киев заради опасността от ескалация, която
Коментари Харесай

САЩ се споразумяха с Украйна за ограничения за използване на оръжия

Вашингтон организира договаряния с Киев поради заплахата от ескалация, която може да бъде породена от удари по територия надълбоко в Руската федерация.

Това оповестиха пред Ройтерс американски военни и дипломати.

Както беше маркирано, полемиките зад кулисите са извънредно деликатни и затова не се оповестяват. В същото време Съединени американски щати не постановат ясни географски ограничавания за потреблението на своите оръжия от въоръжените сили на Украйна. Междувременно Вашингтон се пробва да „ доближи общо схващане за заплахата от ескалация “.

„ Имаме терзания по отношение на ескалацията, само че към момента не желаеме да слагаме географски ограничавания или да си връзваме ръцете прекалено много (за украинците – бел. ред.) “, обявиха от американската войска, пожелавайки анонимност.

Друг събеседник на изданието отбелязва, че Вашингтон и Киев имат общо „ схващане “ във връзка с потреблението на надеждни способи на оръжия, предоставени от Запада. „ Досега сме на една и съща позиция в разбирането на тези прагове “, сподели служителят.

Американското разузнаване също предизвести за възходящи опасности, изключително като се има поради несъответствието сред очевидната упоритост на съветския президент Владимир Путин и успеваемостта на неговата войска. Идните месеци може да отведат войната по „ по-непредвидима и евентуално ескалираща траектория “, сподели шефът на Националното разузнаване Аврил Хейнс на чуване в Сената този месец.

Дъглас Лут, някогашен дипломат на Съединени американски щати в НАТО и пенсиониран генерал-лейтенант от армията, се съгласи, че Украйна има задоволително съветски цели в Украйна, за които да се тревожи.

Но той призна риска от ескалация и политическо разделяне в НАТО, в случай че Украйна удари надълбоко в Русия.

" Това ще докара до разединение в границите на алианса. И, несъмнено, алиансът не желае това. И Украйна също не го желае ", сподели Лют пред Ройтерс.

Както знаете, администрацията на Байдън обмисля прехвърлянето на ракетната система M142 High Mobility Missile System (HIMARS) в Киев, която може да нанесе удари на няколкостотин километра, оповестява unian.net. Руската федерация интензивно се пробва да предотврати това.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР