Вашингтон. Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията

...
Вашингтон. Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов взе участие в осмата Трансатлантическа конференция на мозъчните тръстове във Вашингтон

Вашингтон. Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов взе присъединяване в осмата Трансатлантическа конференция на мозъчните тръстове, която се организира във Вашингтон. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Организатори на форума са Международният републикански институт, институтът „ Хъдсън “ от Вашингтон и Центърът за европейски проучвания „ Вилфред Мартенс “.
Дневният ред на конференцията беше зависещ на срещата на НАТО в Брюксел и произлизащите от нея вероятности пред трансатлантическото съдействие. По време на панелната полемика, в която участваха специалисти от Съединени американски щати и Европа, бяха изведени главните детайли на актуалната среда за сигурност, като бе регистрирано, че след приключването на Студената война заканите към държавите-членки на НАТО не са изчезнали, а единствено са изменени по темперамент.
В рамките на Трансатлантическата конференция на мозъчните тръстове бе маркирано още, че откритите военни закани към момента са налице, само че те са допълнени от асиметрични закани. Тероризмът и насилственият екстремизъм са запазили своите равнища на наличие, а в някои случаи даже са се нараснали, само че НАТО има неповторимата роля да защищава демократичния свят от тези закани, утвърждавайки се като балансиращ фактор за сигурността на Европа и света.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР