Вашингтон отхвърли предложението на Полша да предостави изтребители МиГ-29 на

...
Вашингтон отхвърли предложението на Полша да предостави изтребители МиГ-29 на
Коментари Харесай

Пентагонът: Страните от НАТО няма да предоставят изтребители на Украйна

Вашингтон отхвърли предлагането на Полша да даде изтребители " МиГ-29 " на Украйн а като ги изпрати в немската военновъздушна база " Рамщайн " и ги остави в предписание на Съединени американски щати, съобщи ДПА.

Пентагонът окачестви проектите за даване на изтребители на Украйна като ход с " рисок риск ", който не би трансформирал значително успеваемостта на украинските военновъздушни сили, само че би могъл да провокира " основна " съветска реакция и да ускори вероятността от военна ескалация с НАТО, добавя Асошиейтед прес.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби съобщи в сряда, че министърът на защитата Лойд Остин е разговарял по-рано денем с полския си сътрудник и го е срещнал с позицията на Съединени американски щати. Кърби сподели, че Лойд Остин е благодарил на Полша за желанието ѝ да помогне на Украйна.

Трябва да бъдем деликатни с решенията, които вземаме, тъй че те да не утежняват капацитета от ескалация, сподели Кърби на конференция. По думите му това няма да бъде добре нито за НАТО, нито за Съединени американски щати, нито за украинския народ. Кърби сподели, че Съединени американски щати изследват други благоприятни условия, които биха подкрепили военните потребности на Украйна, като системи за противовъздушна защита и противотанкови оръжия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР