Вашингтон, окръг Колумбия – Защитниците на гражданските права в Съединените

...
Вашингтон, окръг Колумбия – Защитниците на гражданските права в Съединените
Коментари Харесай

Разочарованието, нарастващата загриженост в арабските американски общности на фона на войната в Газа

Вашингтон, окръг Колумбия – Защитниците на гражданските права в Съединените щати предизвестяват, че дехуманизиращата изразителност за войната Израел-Хамас може да се трансформира в офанзиви против палестински, арабски и мюсюлмански американски общности вкъщи.

Тези страхове наподобява са се материализирали по най-грозния метод, когато шестгодишно палестинско американско дете беше намушкано до гибел при хипотетично закононарушение от ненавист покрай Чикаго в събота.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Служител на Държавния департамент подава оставка поради метода, по който Байдън се оправя с войната Израел-Газа „ Война против децата “: Как израелските бомбардировки белязват децата в Газа Видео следствие: Какво удари ал- Болница Ахли в Газа? завършек на списъка

Докато президентът Джо Байдън изрично осъжда фанатизма „ във всичките му форми “ от началото на войната, арабските бранители споделят, че методът на неговата администрация към спора подхранва ненавист против техните общности.

Обръщайки се към актуалната атмосфера, Мая Бери, изпълнителен шеф на мозъчния концерн Арабско-американския институт, осъди напъните за демонизиране на поддръжката за палестинските права.

„ Имахме прессекретар, застанал на подиума, зад президентския щемпел в Белия дом, и сподели, че застъпничеството за правата на индивида – посредством приканване за преустановяване на огъня, посредством признание на палестинските жертви – е „ непоносимо “, “ Бери сподели Ал Джазира.

Този случай се случи на 10 октомври, когато прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер беше запитан за изказванията на прогресивните законодатели, които призоваваха за преустановяване на огъня. Репортерът, задаващ въпроса, твърди, че някои от тези законодатели са приравнили дейностите на Израел с тези на палестинската формация Хамас.

„ Видях някои от тези изказвания този уикенд и ще продължим да сме доста ясни “, отговори Жан-Пиер. „ Вярваме, че бъркат, имаме вяра, че са отвратителни и имаме вяра, че са позорни. “

Конфликтът избухна на 7 октомври, когато Хамас стартира мощно координирана офанзива против Израел от обсадената Ивица Газа, убивайки повече от 1300 души и отвеждайки десетки в плен.

Израел отговори с оповестяване на война и продължаваща бомбардировка, която умъртви минимум 3785 палестинци, в това число стотици деца в Газа.


Очернящи бранители на права

С вилнеещата война деятелите споделят, че общностите, които поддържат палестинската идея, са на ръба, защото публични лица и медийни фигури в Съединени американски щати популяризират роман, който смесва застъпничеството за палестинските човешки права с поддръжката за офанзивата на Хамас.

Миналата седмица губернаторът на Ню Йорк Кати Хочул беше запитан за нейното обръщение към членовете на палестинската общественост в страната, „ които се опасяват за личните си цивилни близки “ в Газа. Тя отговори, като прикани „ спазващите закона палестинци да отхвърлят Хамас “, без да загатва насилието против палестинците.

Междувременно в Сан Франциско окръжният прокурор Брук Дженкинс назова мирния митинг за Газа в събота „ протест в поддръжка на Хамас “ във към този момент изтрита обява в обществените медии.

След това в изказване за Ал Джазира Дженкинс сподели, че е премахнала поста, откакто е изслушала опасенията на арабската и мюсюлманската общественост. Тя цитира графити, които споделят „ гибел 2 Израел “, които бяха напръскани в центъра на Сан Франциско в същия ден като марша.

„ Трябва да признаем, че нашите арабски, мюсюлмански и еврейски общности изпитват болежка заради загубата на почтени животи и се опасяват от това, което може да последва. Никаква форма на ненавист няма да бъде толерирана в Сан Франциско “, сподели Дженкинс.

Поддръжниците на палестинските права се опасяват, че реакцията, с която се сблъскват, ще бъде засилена от апелите за неконтролирано принуждение в Газа, изключително от политическата десница.

Например републиканският сенатор Том Котън от Арканзас сподели по-рано тази седмица: „ Що се отнася до мен, Израел може да отскочи от руините в Газа. “ Друг сенатор, Линдзи Греъм от Южна Каролина, разказа спора като „ религиозна война “ – такава, в която той застана на страната на Израел.

„ Направете каквото би трябвало, с цел да се отбраните “, сподели той за офанзивите на Израел против Газа. „ Изравнете мястото. “

История на принуждение

За бранителите, политическият коментар в Съединени американски щати подценява дълга история на принуждение против палестинския народ.

Бери акцентира тежкото състояние на палестинците, от всеобщото разселване през 1948 година до окупацията на техните територии през 1967 година до обсадата на Газа през последните 16 години.

Водещи правозащитни групи, в това число Amnesty International, също упрекнаха Израел, че постанова апартейд на палестинците.

„ Всичко това се свежда до: „ Вие се застъпвате за позиции, съвместими с нацистите и ISIS “, сподели Бери. „ С това се тормозя, че на нашите събратя американци се споделя да се опасяват от нас или да ни атакуват. Това е честен банкрут на обществения дискурс. “

Този боязън изкристализира, когато шестгодишното Уадеа Ал-Фаюме, палестинско американско дете, беше намушкано 26 пъти от хазяина на фамилията си в събота.

Местните управляващи споделиха, че обвиненият е нападнал Ал-Фаюме и майка му, която е била ранена, „ заради това, че са мюсюлмани и продължаващия близкоизточен спор, включващ Хамас и израелците “.

Палестинските общности в цялата страна бяха разтърсени след новината.

„ Всеки път, когато има нервност, която дехуманизира хората, не трябва да се изненадваме, че се случват сходни неща “, сподели палестинско-американският анализатор Юсеф Мунайер пред Ал Джазира след офанзивата.

Отговорът на Байдън

Президентът Байдън бързо осъди хипотетичното закононарушение от ненавист. „ Този ​​ужасен акт на ненавист няма място в Америка и опонира на нашите съществени полезности: независимост от боязън за това по какъв начин се молим, в какво имаме вяра и кои сме “, сподели той в изказване.

„ Като американци, ние би трябвало да се обединим и да отхвърлим ислямофобията и всички форми на фанатизъм и ненавист. “

Но Бери сподели, че осъждането на религиозния фанатизъм не е задоволително. Тя добави, че администрацията на Байдън не е съумяла да подходи към спора с „ елементарния “ принцип, че убийството на цивилни би трябвало да бъде наказано, без значение кой го е направил.

„ Тяхната некадърност да създадат това – неспособността им да признаят палестинското страдалчество – понижи тези наши гласове, които го вършат, до маргинални хора, които би трябвало да бъдат наказани или, в най-хубавия случай, отстранени “, сподели тя.

„ Ето за какво отбраната на религиозната независимост е по-безопасна за тези, които не желаят да приказват за антиарабски фанатизъм и историята на изключване, пред която е изправена моята общественост поради поддръжката ни за палестинските човешки права. “

От своя страна Абед Аюб, изпълнителен шеф на Американско-арабския антидискриминационен комитет (ADC), сподели, че изказването на Байдън е пристигнало прекомерно късно.

„ Администрацията беше предизвестена неведнъж, че ще има нарастване на закононарушенията от ненавист, които могат да доведат до насилствени закононарушения против нашата общественост в Съединени американски щати “, сподели Аюб.

„ И те продължиха с дезинформацията си. И те продължиха с игнорирането на палестинците от наша позиция и изтриването на нашия роман от обществения дискурс. “

Миналата седмица Байдън погрешно твърдеше, че е видял фотоси, доказващи, че Хамас „ обезглавява деца “, което провокира неодобрение от арабски американски бранители.

„ Напрежението е високо “

Мариам Чарара, изпълнителен шеф на Арабско-американската лига за цивилен права (ACRL), група за покровителство, основана в Диърборн, Мичиган, сподели, че има възходящо отчаяние измежду арабските американци, до момента в който спорът продължава.

„ Напрежението е високо. Емоциите също са високи “, сподели Чарара пред Al Jazeera. „ И това е тъпо, тъй като някои от тях също губят вяра за това по какъв начин се ръководи системата. “

Диърборн, предградие на Детройт, което е дом на огромна арабска общественост, беше обект на поток от фанатични мнения онлайн във връзка манифестации в поддръжка на палестинските права.

Мъж от прилежащ град беше задържан предходната седмица за отправяне на закани в обществените медии против палестински американци в предградието.

Мунайер, анализаторът, сподели, че макар че арабските американци са загрижени за сигурността си, те „ също считат, че има неотложност, изключително в палестинската общественост, да приказват за тези палестинци в Газа – които са изложени на максимален риск в този доста рисков миг ”.

Аюб също сподели, че арабските американци не се възпират от опитите да ги накарат да млъкнат.

„ Ние сме мощна общност; ние сме проведена общественост. Ние сме общественост, която разполага с запаси и умения “, сподели той пред Al Jazeera. „ Така че ще отстъпим. Ще отвърнем на удара. Няма да приемем това в легнало състояние. “

Usaid Siddiqui способства за този отчет.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР