Вашингтон, окръг Колумбия – Стотици служители на Агенцията на САЩ

...
Вашингтон, окръг Колумбия – Стотици служители на Агенцията на САЩ
Коментари Харесай

Повече от 1000 служители на USAID подписаха писмо в подкрепа на прекратяването на огъня в Газа

Вашингтон, окръг Колумбия – Стотици чиновници на Агенцията на Съединени американски щати за интернационално развиване (USAID) подписаха писмо, призоваващо за „ неотложно преустановяване на огъня ” в Газа, защото възходящ брой държавни чиновници показват противоречие против поддръжката на Съединени американски щати за военната атака на Израел там.

Писмото, което стартира да циркулира предходната седмица, доближи 1000 подписа в сряда, представляващи длъжностни лица от всички отдели и задгранични задачи на USAID.

Продължавайте да четете

листата на 3 детайла Обръщението на Байдън към арабите в Съединени американски щати, мюсюлманите „ пропадат “ на фона на войната сред Израел и Газа „ Байдън, не можеш да се скриеш “: Десетки хиляди маршируват в Съединени американски щати за преустановяване на огъня в Газа Какво стои зад апела на Антъни Блинкен за „ филантропични паузи “ в Газа? завършек на списъка

„ Въпреки че оценяваме и признаваме напъните на USAID да призове за незабавна филантропична реакция в Газа и разбираме, че Агенцията работи неуморно, с цел да направи това да се случи, би трябвало да помним, че напъните за филантропична помощ и животоспасяваща помощ значително се смятат за противоречиви в обстановки на ескалиране и безсистемно бомбардиране и принуждение “, се споделя в писмото.

USAID дава отговор за надзора на външното развиване на Съединени американски щати и филантропичната помощ по света.

В писмото, разкрито за първи път от списание Foreign Policy и The Washington Post на 3 ноември, чиновниците осъждат „ многочислените нарушавания на интернационалното право “ и възходящия брой на цивилните жертви в Газа.

„ Ние имаме вяра, че по-нататъшни пагубни загуби на човешки живот могат да бъдат избегнати единствено в случай че държавното управление на Съединените щати призове за неотложно преустановяване на огъня в Газа, освобождение на израелски заложници и възобновяване на водата, храната, горивото и електричеството за хората от Газа от страната Израел “, се споделя в него.

„ В по-дългосрочен проект ние призоваваме държавното управление на Съединените щати да се причисли към интернационалната общественост и организациите за правата на индивида в придържането на всички страни, в това число Държавата Израел, към интернационалното право, което включва преустановяване на противозаконната окупация на Палестинските територии от Израел и селища върху окупирани земи. “


В изказване до Ал Джазира, споделено при изискване за анонимност, един от чиновниците на USAID, създател на писмото, изрази изключително отчаяние от решението на Вашингтон да наложи несъгласие на резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации предишния месец, призоваваща за филантропична пауза на боевете.

Членът от личния състав също акцентира, че филантропичната помощ за Газа без прекъсване на войната не е задоволителна.

„ Много филантропични чиновници от доста разнообразни конфликтни зони са съгласни, че помощта не може да бъде пластир за проблем, който изисква политическо решение. Хората в Газа се нуждаят от помощ, само че първо би трябвало бомбите да спрат “, сподели служителят.

„ Много чиновници на USAID, изключително тези в задачи и бюра в Близкия изток, са изтощени да се пробват да програмират задгранична помощ и филантропична помощ в отговор на политически и външнополитически неточности и военни закононарушения, които [правителството] на Съединени американски щати поддържа. ” < /p>

Бомбардиране и блокада

Войната стартира на 7 октомври, откакто палестинската формация Хамас стартира офанзива против Израел, убивайки над 1400 души и вземайки повече от 200 пленници.

Израел отвърна с безмилостна бомбардировка, която умъртви повече от 10 000 души в Газа. Насилието на заселниците против палестинците също набъбна на Западния бряг на фона на ограниченията за сигурност от израелските сили.

В допълнение към бомбардировките си в Газа, израелското държавно управление строго ограничи влизането на храна, вода и гориво през последния месец. Министърът на защитата Йоав Галант даде обещание да наложи „ цялостна блокада “ на територията, като сподели, че страната му „ се бори против човешки животни “.

Въпреки че филантропичната обстановка в Газа се утежнява, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън отхвърли апелите за преустановяване на огъня, като в същото време изрази „ непоколебима “ поддръжка за Израел. Белият дом неведнъж е заявявал, че не чертае никакви „ червени линии “, които биха могли да лимитират израелската военна интервенция.

Правозащитни групи и Организация на обединените нации обаче приканиха Израел да спре бомбардировките, които поразиха лечебни заведения, бежански лагери, църкви, джамии и учебни заведения, приютили цивилни.

Миналата седмица специалисти на Организация на обединените нации предизвестиха, че палестинският народ е изложен на „ сериозен риск от геноцид “, като подчертаха, че съдружниците на Израел „ носят отговорност и би трябвало да работят в този момент, с цел да предотвратят пагубния му курс на деяние “.

Конвенцията на Организация на обединените нации за геноцида дефинира геноцида като „ дейности, осъществени с желание да се унищожи, напълно или отчасти, национална, етническа, расова или религиозна група “, в това число убийства и ограничения за попречване на раждаемостта.

Съединени американски щати дават на Израел най-малко 3,8 милиарда $ военна помощ годишно, а Байдън търси повече от 14 милиарда $ спомагателна помощ за Израел тази година.


USAID акцентира помощта за Газа

В имейл по отношение на писмото представителят на USAID Джесика Дженингс сподели, че организацията прави оценка „ продължаващия разговор “ с личния състав и сътрудниците и приветства своя екип да „ показа своите отзиви с управлението “.

Администраторът на USAID Саманта Пауър е очевиден покровител на намесата на Съединени американски щати за попречване на геноцид по света.

Дженингс също акцентира филантропичните старания на USAID в Газа и устрема на администрацията на Съединени американски щати да достави помощ на територията, в това число 100 милиона $ помощ, оповестена от Байдън предишния месец.

„ Съединените щати не престават да работят с Израел, Египет, Организация на обединените нации и други сътрудници, с цел да улеснят бързия и резистентен поток на помощ в Газа “, сподели Дженингс.

„ Храната, горивото, водата, медикаментите и други съществени услуги би трябвало да бъдат възобновени. Въпреки че броят на камионите, влизащи в Газа, продължава да нараства, това не е задоволително. “

Тъй като боевете в Газа се ускоряват, апелите за преустановяване на огъня стават все по-силни в държавното управление на Съединени американски щати.

В Конгреса, където преобладаващото болшинство от законодателите се опълчват на напъните за преустановяване на боевете, стотици чиновници написаха писмо, призоваващо за преустановяване на огъня предишния месец.

„ Милиони животи висят на косъм, в това число 2,3 милиона цивилни – половината от които са деца – в Газа, цивилни в Израел и евреи и мюсюлмани по света “, се предизвестява в писмото, обявено първо от Politico.

В сряда десетки чиновници на Капитолийския рид проведоха митинг, с цел да възобновят този апел.

„ Искаме нашите водачи да приказват намерено, да приканват за преустановяване на огъня, освобождение на всички заложници и незабавна деескалация в този момент “, сподели неизвестен чиновник с здравна маска и слънчеви очила пред Капитолия на Съединени американски щати в видеоклип, споделен в обществените медии.

„ Днес сме се събрали тук, с цел да скърбим за загубата на всеки един хубав, почтен живот. “

През октомври Джош Пол, почитан чиновник в Държавния департамент, подаде оставка в символ на митинг против политиката на Съединени американски щати по отношение на Израел.

„ Вашингтон дава недвусмислена и безспорна военна поддръжка на Израел все пак, което мнозина в района считат за дълбока неправда “, сподели Пол пред Ал Джазира предишния месец.

„ Опитахме се да се представим като почтен брокер, само че отстраняваме дребното доверие, което ни остана в тази роля. “

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР