Вашингтон, окръг Колумбия – Следващият председател на Камарата на представителите

...
Вашингтон, окръг Колумбия – Следващият председател на Камарата на представителите
Коментари Харесай

„Дисфункционално“: Провалът на председателя хвърля политиката на САЩ в несигурност

Вашингтон, окръг Колумбия – Следващият ръководител на Камарата на представителите на Съединените щати ще се изправи пред изтощителна задача: поддържа съвсем единомислеща поддръжка измежду разграничено заседание на републиканците, до момента в който реализират съглашения с демократите за финансиране на държавното управление.

Бившият представител Кевин Маккарти разбра по сложния метод, че двете длъжности могат да си опонират една на друга. Когато подписа договорка с демократите за краткотрайно финансиране на държавното управление в събота, той провокира реакция на републиканците, която приключи с отстраняването му от председателския пост.

Продължавайте да четете

лист с 3 продукта Кевин Маккарти излезе като представител на Камарата на представителите на Съединени американски щати. Какво следва? Кой стои зад свалянето на Кевин Маккарти от поста ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати? Разделените републиканци се стремят да се обединят зад нов водач, откакто Маккарти беше свален от поста завършек на списъка

Републиканците имат фино болшинство в Камарата на представителите, тъй че същата дребна секта на консерваторите – водена от конгресмена Мат Гетц – която смъкна Маккарти, може да в профил и възможния му правоприемник. Това сътвори атмосфера на неустановеност за напред.

„ Има боязън, че те просто ще продължат да вършат това с всеки представител. И явно това основава в действителност безредна среда, в която Камарата на представителите не може да преглежда законопроекти “, сподели Рейчъл Блум, професор по политически науки в Университета на Оклахома.

С тази опасност, надвиснала над идващия оратор, специалистите споделят, че Камарата и държавното управление на Съединени американски щати като цяло са изправени пред опцията от хронична дисфункция през идните месеци.

Премахването

Маккарти, калифорнийски реакционер, беше отхвърлен с 216-210 гласувания във вторник, като цялата секта на демократите се причисли към осем републиканци, с цел да го отстранят.

Сега републиканците в Камарата разискват уединено да изберат идващия оратор, като Патрик Макхенри ще бъде настоящ водач на камарата.

Джим Джордан, ръководител на правосъдната комисия на Камарата на представителите и някогашен началник на дясната секта на свободата, разгласи своята кандидатура за ролята. Както и Стив Скализ, водачът на болшинството в Камарата на представителите.

Който и да завоюва, ще би трябвало да успокои Гец и неговите сътрудници разрушители в републиканското заседание, до момента в който ръководи функционираща камара.

Правителството е разграничено: демократите управляват Сената и Белия дом, до момента в който републиканците дават отговор за Камарата. Като се има поради това разделяне, не се чака Конгресът да придвижи значимо законодателство.

Но законодателната власт - формирана както от Камарата, по този начин и от Сената - би трябвало да одобри бюджет за финансиране на държавното управление. Наскоро утвърденият законопроект за краткотрайно финансиране, който коства чукчето на Маккарти, изтича на 17 ноември.

Ако законодателите не съумеят да одобрят по-нататъшно финансиране, държавното управление ще затвори, което ще докара до прекъсване на някои организации и ще докара до спиране на заплащането на федералните служащи.

Още един компромис за обезпечаване на държавен бюджет ще бъде по-труден този път, споделят специалисти.

„ Не виждам идващия републикански представител да влезе в тази роля и да вземе от този епизод с Маккарти урока, че би трябвало да продължи да прави взаимни отстъпки “, сподели Блум пред Al Jazeera. „ Изглежда, че всеки оратор ще би трябвало да се бори малко повече, с цел да резервира позицията си на оратор. “

Друг заложен проблем е помощта за Украйна – главен приоритет за администрацията на президента Джо Байдън. Много десни републиканци са скептични по отношение на даването на повече помощ и евентуално биха употребявали въздействието си върху оратора, с цел да го осуетят.

Белият дом търси милиарди спомагателна помощ за Киев. Според Изследователската работа на Конгреса законодателната власт на Съединени американски щати е отделила повече от 113 милиарда $ за Украйна от началото на съветското навлизане в страната предходната година. Не е ясно по кое време тези средства ще свършат.

Защо демократите оставиха Маккарти да падне?

С толкоз доста неща, някои наблюдаващи се питат за какво демократите не избавиха Маккарти в неговия час на потребност.

Въпреки че Гец е значително заслуга за свалянето на Маккарти, голямото болшинство от гласовете против него идват от демократите.

Всеки един демократ, присъстващ на гласуването, поддържа предлагането на Гаец да освободи председателския стол. Няколко гласа на демократите щяха да разрешат на Маккарти да задържи чукчето на оратора.

Адам Кейтън, професор по политически науки в Университета на Западна Флорида, сподели, че в случай че демократите бяха дали своят вот за спасяването на Маккарти, този ход щеше да е невиждан.

Кейтън изясни, че до момента в който отстраняването на Маккарти е първо в историята на Съединени американски щати, съществуването на оратор, подсилен от малцинството, „ също би било в действителност извънредно “. Той акцентира, че Камарата работи на правилото на болшинството.

„ Също по този начин би било невиждано партията на малцинството да поддържа ръководител на другата партия, да му разреши да остане на поста, макар че няма поддръжката на болшинството от камарата “, сподели Кейтън пред Ал Джазира. < /p>

Макарти разгневи демократите от началото на мандата си като ръководител през януари. В началото той в профил трима законодатели от Демократическата партия от техните комисии, в това число изгонвайки представителя Илхан Омар от панела по външните работи.

А предишния месец той стартира следствие за импийчмънт против Байдън поради бизнес покупко-продажбите на сина му Хънтър, които Белият дом разказа като „ рискова политика в най-лошия й тип “.

Освен това Маккарти изключи опцията да договаря с демократите, с цел да получи гласовете им тази седмица. „ Те не са поискали нищо. Няма да дава нищо “, сподели той пред CNBC по-рано тази седмица.

В изказване преди гласуването водачът на демократите в Камарата на представителите Хаким Джефрис непосредствено упрекна републиканците за задънената улица, като ги упрекна, че овластяват „ десните екстремисти “ и ги прикани да разрешат своята „ революция “.

Джефрис също категорично се базира на натиска за импийчмънт. „ Вместо да работи с нас за решение на проблемите на елементарните американци, екстремизмът продължава да се разгръща в Камарата на представителите “, сподели той.


Но Дженифър Никол Виктор, професор по политически науки в университета Джордж Мейсън във Вирджиния, упрекна демократите, че са застанали против Маккарти. Тя смяташе, че този ход е непростим, изключително в случай че претекстът им е да укорят враждебното държание на Маккарти.

„ Ако в действителност това беше един тип тесногръд, прочувствен или консервативен отговор, който съгласно мен наподобява антидемократичен, против положителното ръководство, против най-хубавите практики за това по какъв начин би трябвало да работят демокрациите “, Виктор сподели.

„ Политическите партии би трябвало да зачитат правото на власт на своите политически съперници в една народна власт “, изясни тя. „ Да бъдеш озлобен, когато помагаш на някаква последна секта да смъкна политическите ти съперници – мисля, че опонира на нормите на демокрацията. “

Пътища напред

Въпреки мрачната вероятност, задънената улица в Къщата не е неизбежна. Има няколко сюжета, при които камарата може да свърши работата си макар политическите действителности, изложени от отстраняването на Маккарти.

Умерените републиканци и демократите биха могли да образуват двупартийно болшинство за приемане на законодателство, само че анализатори споделят, че това би било малко евентуално поради политическата поляризация в страната.

Също по този начин не е предрешено, че Гаец и неговите съдружници ще се борят за идващия оратор по метода, по който държаха Маккарти на мерника си. Блум от Университета на Оклахома сподели, че Гец и неговите приятели бунтовници може да правят отстъпка, откакто реализиран видимостта и властта, които желаят.

„ Един път напред е, че представителят може най-малко да сплоти групата на републиканците, тъй че те да могат да се спогодят и да свършат нещата “, сподели тя пред Al Jazeera. „ Или може да се окажат с различен представител, който би трябвало да ръководи с поддръжката на демократите. “

Но за Виктор най-вероятният излаз е, че дисфункцията ще надделее, като фракцията на Гетц се усеща насърчена. Умерените може даже да се разпалват против предстоящ крайнодесен оратор.

„ Вероятно просто ще накуцукаме по този метод – без значение дали това значи, че те не могат да извършат разноските и имаме ново прекъсване, или в случай че таванът на дълга стане различен проблем в даден миг, или не се приема ново законодателство, тъй като те не могат да се съберат “, сподели тя.

„ Изглежда като нефункционална обстановка. “

Единствената добра подплата, добави тя, е, че мандатът на този Конгрес ще изтече по-късно повече от година. „ Значи има последна точка. “

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР