Вашингтон, окръг Колумбия – Онлайн операция за влияние, използваща фалшиви

...
Вашингтон, окръг Колумбия – Онлайн операция за влияние, използваща фалшиви
Коментари Харесай

Произраелска онлайн операция за влияние е насочена към UNRWA: Доклад

Вашингтон, окръг Колумбия – Онлайн интервенция за въздействие, употребяваща подправени сметки в обществените медии, е ориентирана към Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа на палестинските бежанци (UNRWA), съгласно израелския вестник Haaretz, който цитира нов отчет от наблюдаващ на дезинформацията.

Fake Reporter, израелска група, която учи онлайн дезинформация, откри, че сметките отразяват обвиняванията на израелското държавно управление за връзки сред организацията на Организация на обединените нации и Хамас, разпространявайки ги в мнения в уеб страници на обществени медии.

Както е разказано от Haaretz, в отчета — оповестен на иврит — се споделя, че акцията за въздействие е разчитала на мрежа от стотици сметки в обществените медии, както и на три новосъздадени „ новинарски уеб страницата “, за разпространение на произраелски разкази.

Но през последните седмици акцията за въздействие концентрира напъните си върху UNRWA, организация, която поддържа палестинските бежанци.

Докладът сподели, че подправените а...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР