Вашингтон одобри продажбата на танкове за Бахрейн на стойност 2,2

...
Вашингтон одобри продажбата на танкове за Бахрейн на стойност 2,2
Коментари Харесай

Вашингтон одобри продажбата на танкове за Бахрейн на стойност 2,2 милиарда долара

Вашингтон утвърди продажбата на танкове за Бахрейн на стойност 2,2 милиарда $, съобщи Франс прес. В дребната монархия от Залива е основан Пети американски флот, напомня организацията.

Според известие на Държавния департамент продажбата ще касае 50 танка „ Ейбрамс M1A2 “, които са измежду най-тежките в света. Конгресът на Съединени американски щати може да попречи на тази продажба в период от 30 дни, макар че сходно нещо рядко се случва.

Тази продажба на танкове ще усъвършенства потенциала на Бахрейн да отговори на сегашни и бъдещи закани, като му даде надеждна мощ за обезсърчаване и ще му разреши да взе участие в районни интервенции дружно със Съединени американски щати и други партньорски страни, се споделя в изказване на Държавния департамент.

Съединени американски щати и Бахрейн подписаха през септември съглашение, целящо усилване на връзките в региона на сигурността и по икономическите въпроси. То планува и шерване на разследващи данни и теоретичен продан.

Бахрейн, чийто връзки в Иран са пословично обтегнати, е и единствената арабска страна, която взе участие в обединението, ръководена от Съединени американски щати и Англия против офанзивите, които правят от месеци йеменските бунтовници хуси против морския трафик край Йемен.  Хусите споделят, че работят в поддръжка на палестинците в Газа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР