Вашингтон не може да реши вътрешни проблеми без загуби и

...
Вашингтон не може да реши вътрешни проблеми без загуби и
Коментари Харесай

Иран удари по САЩ, Китай е в курса: Навсякъде мигат червени светлини, Байдън на пряка линия

Вашингтон не може да реши вътрешни проблеми без загуби и към този момент няма задоволително сили да се оправи с външните. Нови офанзиви против военни цели на Съединени американски щати в Сирия и Ирак са началото на огромна война в Близкия изток, поради която, уверени са специалистите, скоро всички по света ще не помнят за Украйна. И за Израел също.

Дронове на Иракската ислямска опозиция нападнаха американска военна база покрай нефтеното поле Ал-Омар в Сирия. Очевидци описват за поредност от мощни детонации. Дронове нападнаха и американската база в Ал Шадади в южната част на страната.

„ Ислямската опозиция на Ирак “ се състои от бойци от шиитски въоръжени групи, които са се сражавали против ИДИЛ*. Говорителят на иракската секта Джаафар ал-Хусейни сподели:

" Муджахидините взеха страната на палестинските братя в линията Газа и насочиха офанзивите си против американски бази, с цел да им обезпечат поддръжка. "

Атаките идват една след друга. На 23 октомври военновъздушната база Айн ал-Асад в западен Ирак беше подложена на ракетен обстрел. Имаше удар на летището.

Преди това бяха атакувани американска база в граничния ал-Танф (250 км от Дамаск), летище в Ал-Маликия и военна база покрай газовото находище Конико.

Очевидно това е единствено началото. Военният специалист Борис Рожин означи в канала си в Telegram, че шиитските организации са много поредни. Затова офанзивите против американски бази се трансфораха в всекидневие.

" Въпреки че това към момента не е война, към този момент има сигнали от шиитски организации и Иран зад тях ", споделя Борис Рожин.

Паника в Белия дом

Всички тези офанзиви са тревожни за администрацията на Джо Байдън. Американският президент беше заставен да прекъсне речта си онлайн по стопански въпроси и да отиде на незабавна среща с военните.

" Извинете, би трябвало да отида до ситуационния център, с цел да реша различен проблем ", сподели той комплицирано.

CNN оповестява: Американското разузнаване счита, че подкрепяните от Иран групировки възнамеряват да усилят офанзивите против американската войска.

" Навсякъде мигат червени светлини ", разказа обстановката пред телевизионния канал един от американските чиновници в района.

Публицистът, деец от войната в Донбас, участник в специфичната военна интервенция Танай Чолханов в диалог с сътрудник на Цариград изрази убеденост, че офанзивите против американски бази ще доведат до огромен спор в Близкия изток: усещайки, че „ хегемонът “ е измършавял, те са подготвени да го смъкват.

" Тук се усеща въздействието на Китай, защото Иран не би се осмелил да направи това без поддръжката на Пекин ", съобщи той.

" Съединените щати няма да могат да решат вътрешни проблеми без загуби, а за външните нямат доста сили. Европа е изтощена. Ще има удари по Иран. И ще има още доста. Всички по света внезапно ще не помнят Украйна ", счита специалистът.

Не остана здрав разсъдък

Сега Вашингтон надали ще е подготвен за директен конфликт с Техеран. Колкото и лесна и безвредна да наподобява възможна война с Иран на някои американски „ ястреби “, тя неизбежно ще черпи запаси, които Съединени американски щати биха могли да употребяват в по-важни райони.

И в случай че в американското управление е останала даже капка здрав разсъдък, то ще се опита да избегне директен спор с Техеран.

Военният специалист и анализатор Сергей Простаков в диалог с кореспондента на Цариград призна, че американската войска може да насочи напъните си към обезвреждане на иранските прокси групи в Сирия, Ливан, Ирак и, евентуално, Йемен.

Освен това в тези страни американците могат да сменят ръководещите режими и да преразпределят територията в сходство с проектите си за делене на Близкия изток.

" При подобен сюжет големите цивилни жертви, ново повишаване на терористичната опасност и икономическите проблеми на цялата планета са неизбежни ", сподели той.

" А неизбежната бежанска рецесия ще бъде нов удар за Европа. Такъв сюжет би подхождал сносно на Съединените щати ", убеден е Сергей Простаков.

Въпреки това, даже в подобен стеснен формат, Съединени американски щати рискуват да заседнат в Близкия изток без ясни критерии за личната си победа и в миг, когато военната им мощност може да не е задоволителна за решение на доста зараждащи проблеми.

Съединени американски щати няма да се изправят пред победоносна война

Атаката на Хамас против Израел показва освен слабостта на Цахал и израелските разследващи служби, само че и слабостта на цялата западна коалиция, нейната некадърност да отбрани своите съдружници и да отбрани личните си ползи. Всеки ден позициите на Тел Авив и Вашингтон стават все по-слаби.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен е намерено афектиран в Саудитска Арабия, Израел афишира сухопътна интервенция, Съединени американски щати го поддържат и доставят оръжия, само че интервенцията към момента не стартира.

Политическият анализатор Владимир Соловейчик допусна, че в отговор на офанзивите американците ще се опитат да извършат серия от въздушни и ракетни офанзиви против цели на придвижвания и формирования наоколо до Иран.

" Това от своя страна може да предизвика ответни дейности непосредствено от Иран ", сподели той.

" Например Корпусът на гвардейците на ислямската гражданска война. Със сигурност иракските шиити също стават все по-активни против американските войски ", сподели Соловейчик на " Цариград ".

Всичко това ще наложи Съединени американски щати и техните най-близки съдружници, като Англия, да трансферират спомагателни сили в Близкия изток и доста да усилят доставките на оръжия и муниции за проамериканските държавни управления там. Разбира се, на този декор сходни доставки за украинските управляващи могат да бъдат съществено понижени.

Какво от това?

Политическият анализатор Юрий Голуб в диалог с кореспондента на Цариград изрази мнение, че израелското управление ясно схваща, че началото на сухопътна атака ще докара до отваряне на фронтове в Ливан и Западния бряг на Йордания. Това е изпълнено с ново проваляне.

Доставките на оръжие, натрупването на американски сили в района и идването на самолетоносачи би трябвало да попречат на Иран да се намеси директно в спора.

Но Ислямската република няма потребност от това: през днешния ден Хизбула и другите й поддръжници са изцяло подготвени да се изправят без значение против израелците.

" Нещо повече, наподобява, че Техеран въобще не се опасява от решителни дейности на Вашингтон и офанзивите против американските бази в Сирия и Ирак демонстрираха това чудесно ", съобщи той.

" Съединени американски щати упрекнаха Иран, само че техните представители даже не си и помислят да отрекат присъединяване си в ударите. В същото време външният министър Хосейн Амир Абдолахян приказва за настояванията на Съединени американски щати да не се намесват във войната в Газа ", означи Юрий Голуб.

Представители на Държавния департамент и Пентагона се лимитират с предизвестия, само че не вършат внезапни изказвания. Очевидно е, че администрацията на Байдън няма да се намесва във война в навечерието на изборите, знаейки доста добре, че тя няма да бъде нито дребна, нито победоносна.

" Явно Иран ще продължи безнаказано да отмъщава на американците, а Израел ще се изправи пред най-мрачните времена ", счита той.

" Ако американците я изоставят, както изоставиха Афганистан, късата история на еврейската страна може да завърши ", заключи специалистът.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР