Вашингтон наложи санкции на две руски банки и трима души

...
Вашингтон наложи санкции на две руски банки и трима души
Коментари Харесай

Две банки и трима приятели. САЩ наложиха първи санкции на Русия

Вашингтон наложи наказания на две съветски банки и трима души от обкръжението на Путин. Това стана, откакто в понеделник вечерта съветският президент два региона на Украйна, а във вторник получи от Народното събрание и законното право да употребява. Двете вести укрепиха опасенията за неизбежна и скорошна съветска инвазия в Украйна.

Във вторник вечерта президентът Байдън за първи път разяснява едночасовата тирада на Путин от понеделник, която уточни аргументацията, с която съветският президент признава независимостта на сепаратистки региони. Байдън дефинира решението като флагрантно нарушаване на интернационалното право и разгласи „ първи транш “ от глобите, които Съединени американски щати постановат в отговор.

Двете банки, на които Вашингтон наложи ограничавания, са Внешекономбанк (ВЕБ) и Промсвязбанк , които са известни с това, че финансират оръжейни покупко-продажби на Русия. Ограниченията засягат и 42 дъщерни сдружения на институциите, както и хора от управлението им, които към този момент не са посочени.

Компаниите са „ отрязани от американската финансова система “, а имуществото им в Съединени американски щати ще бъде блокирано, оповестява Министерството на финансите на Съединени американски щати.

Тримата души, доближени до Путин, на които във вторник бяха наложени лични наказания, са шефът на Промсвязбанк Пьотр Фрадков , ръководителят на ръководството на Внешторгбанк Денис Бортников , както и Владимир Кириенко , изпълнителен шеф на VK – компанията майка на съветската обществена мрежа ВКонтакте.

В новината за наложените наказания, от Министерството на финансите на Съединени американски щати, и трите физически лица са посочени и като деца висши съветски политици и функционери, на които Съединени американски щати са наложили лични наказания на по-ранен стадий. Това са някогашният началник на съветското разузнаване Михаил Фрадков , шефът на Федералната работа за сигурност (ФСБ) Александър Бортников , както и някогашният министър председател и сегашен зам.-шеф на Администрацията на президента Сергей Кириенко .

Тримата татковци са глобени от Съединени американски щати през 2014 и 2021 година

Съединени американски щати не разрешават и интервенциите с съветски държавен дълг , като се допуска, че това би изолирало Русия от финансовите пазари.

„ Ще съдим Русия по дейностите й, а не по думите й “, сподели във вторник президентът на Съединени американски щати Джо Байдън. Това конкретизиране беше направено на фона на настояванията на обособени страни като Полша и балтийските страни координираните наказания на съдружниците да бъдат по-строги и да засягат персонално президента Путин.

До този миг няма данни съветските войски да са пресекли интернационално приетите граници на Украйна. Водещи политици в Европа и Съединени американски щати решиха това като липса на ефикасна инвазия. Те обаче обърнаха внимание на речта на президента Путин от понеделник вечерта, в която той дефинира Украйна като страна без история и държавност, марионетка в непознати ръце и причинител на геноцид.

Той нападна самото „ право на битие “ на Украйна, сподели по този мотив Джо Байдън. „ Кой, за Бога, си мисли, че е Путин, с цел да назовава по този метод други страни “, попита реторично той.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР