Вашингтон може да засили кампанията си срещу Хуавей (Huawei), но

...
Вашингтон може да засили кампанията си срещу Хуавей (Huawei), но
Коментари Харесай

Хуавей може да оцелее при нови атаки от САЩ, заяви основателят на компанията

Вашингтон може да ускори акцията си против Хуавей (Huawei), само че последствията за бизнеса ще бъдат минимални, сподели през днешния ден създателят на китайския телекомуникационен колос Жън Чжънфей, представен от Си Ен Би Си.

Притесненията на Съединени американски щати по отношение на Хуавей са свързани с опасенията за връзките на компанията с китайското държавно управление. Според Вашингтон Хуавей е риск за националната сигурност, защото мрежовото му съоръжение може да се употребява за шпионаж от китайското държавно управление. Хуавей отхвърля всички обвинявания.

Миналата година компанията бе включена в американски черен лист, който лимитира достъпа на Хуавей до американски технологии. Жън Чжънфей чака този напън да продължи.

Тази година Съединени американски щати могат да засилят акцията си против Хуавей, само че съм на мнение, че последствията за бизнеса на Хуавей няма да бъдат доста значими, сподели Жън пред Световния стопански конгрес в Давос, където се срещат международни бизнес и политически водачи.

Тази година, тъй като към този момент имаме опит от предходната година и имаме по-силен екип, мисля, че сме по-уверени, че ще можем да оцелеем и при нови офанзиви, добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР