Вашингтон може да изпълни всички искания на Израел за оръжия,

...
Вашингтон може да изпълни всички искания на Израел за оръжия,
Коментари Харесай

САЩ разполага с достатъчно оръжия за Израел, Украйна и други страни: Пентагонът

Вашингтон може да извърши всички претенции на Израел за оръжия, съоръжение и муниции, като в същото време продължи да поддържа Киев, съобщи представител на Пентагона пред кореспонденти в понеделник.

" В положение сме да продължим поддръжката си както за Украйна, по този начин и за Израел, и да поддържаме личната си световна подготвеност ", съобщи почитан чиновник на Министерството на защитата на информативен брифинг.

" Въпреки че оказваме и ще продължим да оказваме забележителна поддръжка на Украйна, ние внимаваме да подсигуряваме, че можем да реагираме и на други рецесии и непредвидени обстановки, да поддържаме други сътрудници и да поддържаме личната си военна подготвеност и способността си да поддържаме други ", добави по-късно служителят.

Съединени американски щати са в положение да изпълнят " всяко искане, което нашите израелски сътрудници са отправили ", и чакат " непрестанно осъществяване " на някои от тези претенции, сподели още служителят. Макар и да отхвърли да разисква съответни данни, представителят съобщи, че това се отнася за системите " Железен купол " и други системи за противовъздушна защита.

Пентагонът " работи допустимо най-бързо ", с цел да форсира доставката на " сериозно нужните " муниции и съоръжение, както и да се свърже с военните реализатори, с цел да форсира осъществяването на чакащите израелски поръчки.

Когато репортерите показаха угриженост по отношение на метода, по който американските оръжия биха могли да бъдат употребявани, служителят на Пентагона съобщи, че са въведени " строги практики и процедури за наблюдаване на крайната приложимост " и че Съединени американски щати са " в непрекъснат разговор с израелците по отношение на техните оперативни проекти ".

Американските товарни самолети към този момент започнаха да кацат в Израел, макар че държавното управление разгласи " цялостна блокада " на Газа в отговор на набезите на Хамас, почнали в събота. Конфликтът, който стартира в събота, е най-кървавият, който Израел е виждал от 1973 година насам.

Пентагонът дефинира разполагането на ударната група на самолетоносача USS Gerald R. Ford в Източното Средиземноморие като " недвусмислена проява освен на думи, само че и на дело на поддръжката на Съединени американски щати за отбраната на Израел ". Целта на самолетоносача е " да послужи като възпиращ сигнал за Иран, ливанската Хизбула и всички други пълномощници в района, които биха могли да обмислят да се възползват от актуалната обстановка, с цел да ескалират спора ", съобщи служителят.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР