Вашингтон. Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря с Пол Браун,

...
Вашингтон. Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря с Пол Браун,
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова: България става все по-разпознаваема като маршрут за пътуване и почивка през четирите сезона

Вашингтон. Министърът на туризма Николина Ангелкова беседва с Пол Браун, заместник-помощник държавен секретар по въпросите на превоза от Бюрото по стопански и бизнес въпроси (Bureau of Economic and Business Affairs – EB) на Съединени американски щати, и показа пред него капацитета на страната като атрактивна целогодишна дестинация. Срещата е по програмата за работното посещаване на министъра в Щатите. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма .
Министър Ангелкова акцентира, че България се промотира все по-активно и с съвременни средства като маршрут на европейската туристическа карта. Тя обърна внимание, че дигитализацията и наличието в интернет са измежду водещите акценти в рекламната и маркетинговата тактика на министерството. " Секторът е измежду структуроопределящите браншове на българската стопанска система и бе повдигнат в народен приоритет от държавното управление ", сподели тя.
" Интензивното икономическо развиване на страната и района е различен значим акцент в работата ни, който е фокус и за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз от началото на 2018 година ", добави министърът.
Тя осведоми заместник-помощник държавния секретар за отличните достижения на страната ни в туристическата промишленост. За интервала 2015–2017 година средногодишният растеж на туристически визити на чужденци у нас е съвсем 12%, до момента в който за целия Европейски Съюз се чака да е 6 - 7%. Само през предходната година България е записала близо 8,9 млн. туристически визити на чужденци, което е 7,6% растеж по отношение на 2016 година и доста надвишава популацията на страната. " Приходите ни от интернационален туризъм също са високи – към 6,9 милиарда лева за предходната година и растеж от 9,3% по отношение на 2016 година ", заяви министър Ангелкова.
" България става все по-разпознаваема като маршрут за пътешестване и отмора през четирите сезона. Освен обичайните зимен и морски туризъм предлагаме разнородни профилирани туристически услуги, които стават все по-търсени. Министерството сътвори осем културно-исторически дестинации за територията на страната, които сензитивно усилиха притока на туристи към тези обекти. В момента взаимно с Министерството на земеделието, с бизнеса и общините се създават и 12 винено-кулинарни дестинации, посредством които ще се разпространяват характерните туристически артикули в районите и ще се насърчи маркетингът в туризма по места ", разясни министър Ангелкова.
Тя подчертава още, че България е измежду най-богатите в Европа страни на минерални води и лечебни запаси и би могла да стане СПА център на континента. Балнеотуризмът е измежду преобладаващите акценти в продуктовата ни политика. Ето за какво приготвяме 7 профилирани дестинации и за този тип туризъм.
Николина Ангелкова разяснява особено и капацитета на България като страна с богато завещание от най-малко 7 исторически столетия. " Притежаваме над 40 хиляди разкрити артефакта, които ни слагат на трето място в Европа по това завещание. То е база за разрастване на нови планове и направления за културно-исторически туризъм, който става все по-голям като претекст за пътешествия в Европа и по света ", съобщи министър Ангелкова.
Пол Браун приветства достиженията на България в туризма, оцени страната ни като доста красива, с добър капацитет за развиване на туризма и акцентира, че тя е значим сътрудник за Съединени американски щати и я поздрави за значимата ѝ роля като ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз. Домакинът оцени високо целите на България за съдействие и партньорство в стопанската система и туризма както в района, по този начин и в по-глобален проект.
EB е звено на Държавния департамент на Съединени американски щати, натоварено да предизвиква икономическата сигурност и разцвет в страната и чужбина. То се регистрира пред министъра на стопанската система, енергетиката и околната среда. Работата на бюрото е в основата на икономическия разцвет и националната сигурност и преглежда редица стопански въпроси, като права на интелектуална благосъстоятелност, спомага за насърчаването на съгласувана икономическа политика в държавното управление на Съединени американски щати.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР